ΠΑΤΡΙΣ :: Αθλητισμός :: Έρευνες :: Εμφάνιση άρθρου
Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Άλλα Σπορ Στήλες Ολυμπιακοί Αγώνες Έρευνες Επιστολές
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Τα βήματα που θα φέρουν μια πολύ καλύτερη μέρα
ΣΩΣΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΠΛΑΝΟ ΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ “ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΝ” ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ “Π”ΣΩΣΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΠΛΑΝΟ ΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ “ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΝ” ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ “Π”

Μεγάλη απήχηση είχε στην τοπική αθλητική-και όχι μόνο- κοινωνία το χθεσινό ρεπορτάζ της “Π” για τις αιτίες της πτώσης του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και της «εξαφάνισης» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες. Όσοι το διάβασαν εκφράστηκαν με κολακευτικά λόγια για την εμπεριστατωμένη διάσταση που έδωσε και ταυτίστηκαν σε μεγάλο βαθμό με τις έγκυρες απόψεις που παρουσιάστηκαν.

Είναι σαφές ότι το ποδόσφαιρο του Ηρακλείου αναστενάζει και κατρακυλά με τις αιτίες της παρακμής να αναλύονται από τους παράγοντες Μανόλη Παπακαλιάτη, Γιάννη Καλέμπουμπα, Δημήτρη Παπαματθαιάκη, τους προπονητές Γιάννη Πετράκη, Αριστείδη Βασιλείου, Παύλο Δερμιτζάκη, τον ποδοσφαιριστή Νίκο Κουράκη και τον δημοσιογράφο Μανόλη Δανδουλάκη. Τα οικονομικά «εγκλήματα» και η κακή διαχείριση των διοικήσεων, η κρίση που έχει επηρεάσει και το ποδόσφαιρο, η έλλειψη επενδυτών και ικανών παραγόντων που δεν προσαρμόστηκαν στις σύγχρονες συνθήκες αλλά και η μη αξιοποίηση των κρητικών ταλέντων, καταγράφηκαν ως τα πιο κεντρικά αίτια αυτής της καθίζησης που βιώνουμε, μια κατάσταση που είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο γεγονός για το ποδοσφαιρικό Ηράκλειο, να μην έχει δηλαδή καμία ομάδα στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της χώρας για πρώτη φορά από την καθιέρωσή τους, την περίοδο 1979-80.

Ασφαλώς το μεγάλο ερώτημα που τίθεται τώρα είναι το τι μέλλει γενέσθαι. Ποιες κινήσεις θα αποφέρουν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα καρπούς και θα συντελέσουν στην ανασυγκρότηση του ποδοσφαίρου μας. Το συγκεκριμένο ζήτημα αποτέλεσε βασικό κεφάλαιο της έρευνας της «Π» και οι απαντήσεις που δόθηκαν δείχνουν την ορθή κατεύθυνση.

Ο Μανόλης Παπακαλιάτης τόνισε ότι πρέπει να αποφευχθούν στο μέλλον οι επιπολαιότητες σε ό,τι αφορά την οικονομική διαχείριση και οι προϋπολογισμοί να είναι νοικοκυρεμένοι και πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων των ποδοσφαιρικών εταιρειών. Ο Γιάννης Πετράκης επεσήμανε ότι το άλφα και το ωμέγα είναι ο σωστός προγραμματισμός και οι προσεκτικές επιλογές σε κάθε επίπεδο, σε συνδυασμό ασφαλώς με πολλή όρεξη για δουλειά, υπομονή και επιμονή. Ο Γιάννης Καλέμπουμπας στάθηκε στην εύρυθμη λειτουργία των ποδοσφαιρικών εταιρειών και την οριοθέτηση ενός μακρόπνοου προγράμματος που θα υπηρετηθεί σωστά ενώ ο Αριστείδης Βασιλείου τόνισε ότι οι ομάδες μας θα πρέπει να αναζητήσουν πάση θυσία έναν βασικό επενδυτή που θα τους παρέχει ασφάλεια.

Άνθρωποι που αγαπούν τις ομάδες με όραμα και φιλοσοφία χωρίς υπερβολές, είναι το ζητούμενο για τον Παύλο Δερμιτζάκη ενώ ο Νίκος Κουράκης υπογράμμισε την εμπιστοσύνη που πρέπει να δοθεί στα ταλέντα του τόπου μας. Ο Δημήτρης Παπαματθαιάκης συνέστησε υπομονή και οι παράγοντες που θα αναλάβουν τις τύχες των ομάδων να δώσουν βαρύτητα στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς που δεν θα «γεννήσουν» νέα χρέη. Τέλος ο Μανόλης Δανδουλάκης θεωρεί ότι ήδη ο ΟΦΗ μπήκε στον σωστό δρόμο για την επιστροφή και ο Εργοτέλης μπορεί να τον ακολουθήσει εφόσον οι παράγοντές του δείξουν την απαιτούμενη ωριμότητα. Ας ελπίσουμε τα περισσότερα, αν όχι όλα από αυτά, να τα δούμε στην πράξη προκειμένου το ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο να αναστηθεί το συντομότερο δυνατό.

Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
27/2/2016

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


ΕλαχιστοποίησηΣχετικά Forums
Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions