Ξεκάθαρη άποψη για τη βασική αιτία που οδήγησε το Ηράκλειο στην ποδοσφαιρική χρεοκοπία τα δύο τελευταία χρόνια έχει ο Αριστείδης Βασιλείου και την καταθέτει ευθαρσώς στην έρευνα της «Π». Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ που ήταν το δεξί χέρι του Γκέραρντ στα καλύτερα χρόνια της τοπικής ομάδας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τονίζει ότι όλα αρχίζουν και τελειώνουν στην έλλειψη βασικού επενδυτή.

«Για να επιβιώσει μια ομάδα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, χρειάζεται οπωσδήποτε έναν κεντρικό χρηματοδότη. Έναν επενδυτή που θα είναι το αφεντικό και θα παίρνει όλες τις κρίσιμες αποφάσεις. Αυτό με δίδαξε η πολύχρονη παρουσία μου στο χώρο και ειδικά στον ΟΦΗ όταν βρισκόταν υπό την προστασία της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Είδαμε ότι μετά την αποχώρησή της σταδιακά άρχισαν να δημιουργούνται προβλήματα, τα οποία δυστυχώς δεν αντιμετωπίστηκαν σωστά. Κάτι ανάλογο έγινε και στον Εργοτέλη. Όσο ο αείμνηστος Απόστολος Παπουτσάκης είχε την ευθύνη της ομάδας, όλα πήγαιναν καλά. Μετά άρχισε η κατάρρευση που ειδικά σε περίοδο μεγάλης κρίσης ήταν δύσκολο να αναχαιτιστεί» δηλώνει ο κ. Βασιλείου και προσθέτει:

“Αναμφίβολα έγιναν και πολλά λάθη στον τομέα της διαχείρισης από τους παράγοντες των ομάδων τα τελευταία χρόνια και δεν με εκπλήσσει αυτή η άσχημη κατάληξη. Εχω ζήσει πολλές καταστάσεις στον ΟΦΗ από το 1969 που τον υπηρετώ. Δεν είναι εύκολο να κουμαντάρεις μια ομάδα. Στην Κρήτη έχουμε και τα πρόσθετα έξοδα των συνεχών μετακινήσεων που πρέπει πάντα να υπολογίζονται. Άρα πρέπει κάποιος να βάζει συνεχώς το χέρι στην τσέπη”.

Όσο για τον αντίκτυπο που θα έχει στην κοινωνία του Ηρακλείου η έλλειψη- άγνωστο για πόσο διάστημα- ποδοσφαιρικών παραστάσεων πρώτης προβολής, ο κ. Βασιλείου υπογραμμίζει:

“Είναι πολύ κακό για το τοπικό ποδόσφαιρο να μην έχει ομάδα στα σαλόνια όπως λέμε, αλλά και γενικότερα. Κυρίως ο ΟΦΗ με τις μεγάλες του επιτυχίες έχει ταυτίσει το όνομά του με το Ηράκλειο και το έχει διαφημίσει. Ελπίζω να μην κρατήσει πολύ αυτή η κατάσταση γιατί το ποδόσφαιρο είναι από τις δραστηριότητες που δίνουν ζωή σε έναν τόπο και τις χρειάζεται”.

Είναι λοιπόν απαραίτητο να μην αργήσουν τα βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, με τον κ. Βασιλείου να διατυπώνει τις ενστάσεις του για τον δρόμο που έχει διαλέξει ο ΟΦΗ:

«Θεωρώ πως το μοντέλο διοίκησης που έχει επιλέξει ο ΟΦΗ με τους πολλούς επιχειρηματίες δεν είναι το κατάλληλο. Δεν αμφιβάλλει κανείς για τις καλές προθέσεις που έχουν, ωστόσο επαναλαμβάνω ότι ένας πρέπει να είναι αυτός που θα αποφασίζει. Είδαμε ότι έγιναν πολλά λάθη στο ξεκίνημα της σεζόν και φταίει κατά τη γνώμη μου αυτή η πολυγλωσσία. Μακάρι να πιάσουν τόπο οι διορθωτικές κινήσεις και το μέλλον τόσο του ΟΦΗ όσο και του Εργοτέλη να χτιστεί σε στέρεες βάσεις».