Ο Γιάννης Καλέμπουμπας ανήκει σε μια ολιγομελή μερίδα παραγόντων του τοπικού ποδοσφαίρου που δεν άφησαν ποτέ να τους ξεφύγει ο έλεγχος των ομάδων που διοικούν και αποτελούν πρότυπο για τους υπόλοιπους. Δυστυχώς όμως ο πρόεδρος του ΠΟΑ δεν βρήκε πολλούς μιμητές και τα αποτελέσματα είναι πολύ δυσάρεστα.

«Φθάσαμε στο σημείο μηδέν γιατί δεν μετρήσαμε καλά τα μηνύματα των καιρών και δεν υπολογίσαμε τις συνέπειες των πράξεων μας. Το ποδόσφαιρο δεν είναι απλή υπόθεση για να το διοικείς και δεν μπορεί μια ομάδα επαγγελματική ή ερασιτεχνική να στηρίζεται σε έναν και μόνο επιχειρηματία. Αυτό το μοντέλο διοίκησης στοίχισε στον Εργοτέλη όπου έγιναν βήματα μεγαλύτερα από όσα μπορούσε να υποστηρίξει ο σύλλογος και μοιραία κάποια στιγμή θα ερχόταν το τέλος. Στον ΟΦΗ επίσης μετά την εποχή Βαρδινογιάννη, έγιναν πολλές λάθος κινήσεις. Κακή διαχείριση χωρίς κανένας να σκεφτεί το αύριο», τονίζει ο ηγέτης επί σειρά ετών του ΠΟΑ και προσθέτει με νόημα :

“Κατά τη γνώμη μου το μεγαλύτερο λάθος ήταν ότι κανένας δεν κατάλαβε τι σημαίνει εταιρεία. Οι ΠΑΕ οφείλουν να καταθέτουν προϋπολογισμούς που μπορούν να υλοποιήσουν και να μην παρασύρονται από τον ενθουσιασμό οι παράγοντες. Σίγουρα το κέρδος σε μια ποδοσφαιρική ομάδα δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί. Όταν όμως αποδεχόμαστε την έννοια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, θα πρέπει να λειτουργούμε μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Ακόμα και οι φίλαθλοι δεν θα πρέπει να ενδιαφέρονται ποιος έχει τις μετοχές μιας εταιρείας αλλά αν αυτή λειτουργεί σωστά κι έχει ένα πλάνο ανάπτυξης».

Ο ΠΟΑ έχει εξελιχθεί σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της πόλης μας σε παραγωγή ταλέντων και τροφοδοτεί ακόμα και τη Σούπερ Λίγκα με ποδοσφαιριστές. Παρʼ όλα αυτά η αποχώρηση του ΟΦΗ και του Εργοτέλη από το προσκήνιο, είναι πλήγμα και για τα νέα παιδιά, όπως δηλώνει ο κ. Καλέμπουμπας :

«Όλα τα παιδιά που έρχονται στις Ακαδημίες μας είχαν ως στόχο να παίξουν στις μεγάλες ομάδες της πόλης και περισσότερο στον ΟΦΗ. Τώρα με τα νέα δεδομένα οι προτεραιότητές τους αλλάζουν κι εμείς προσπαθούμε να τα βοηθήσουμε. Είναι πολύ κακό να χάνεται η προοπτική της ένταξης σε μια μεγάλη ομάδα της πόλης γιατί μαζί της μειώνεται και το κίνητρο, η φιλοδοξία των παιδιών. Ελπίζουμε ωστόσο αυτή η κατάσταση να μην κρατήσει για πολύ. Για τον ΟΦΗ είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορέσει να επανέλθει με σταθερά βήματα. Έχει τον κόσμο, το όνομα, τις εγκαταστάσεις και πρέπει να στηριχθεί σε ένα μακρόπνοο πρόγραμμα. Αντίθετα για τον Εργοτέλη που είναι πιο νωπή η άσχημη κατάληξη, τα περιθώρια είναι στενότερα. Ωστόσο οι άνθρωποί του έχουν την εμπειρία να χαράξουν σιγά σιγά και πάλι μια ανοδική πορεία».