Στους λάθος χειρισμούς που έγιναν κατά συρροή τα προηγούμενα χρόνια από τις διοικήσεις των ομάδων της πόλης μας μέσα στην περίοδο της απόλυτης οικονομικής κρίσης, αποδίδει ο Μανόλης Παπακαλιάτης το σημερινό κατάντημα του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου.

Ο έμπειρος παράγοντας που συνέδεσε το όνομά του με την εκτόξευση της ομάδας μπάσκετ του «Ηράκλειο» και δεν έκρυψε ποτέ το ενδιαφέρον του για τα δρώμενα στον ποδοσφαιρικό ΟΦΗ, τον οποίο υπηρέτησε άλλωστε και από διοικητικό πόστο για μια σεζόν, έκανε λόγο στην «Π» για οικονομικά εγκλήματα τα οποία βαίνουν προς παραγραφή:

“Δεν χρειάζεται να ψάξουμε πολύ για τα αίτια. Όλα ξεκινούν και τελειώνουν στο οικονομικό πρόβλημα. Ήταν δεδομένο ότι με τέτοια διαχείριση, θα φθάναμε αργά ή γρήγορα σε αυτό το απελπιστικό σημείο. Όταν οι επιχειρηματίες υπερχρεώνουν τις εταιρείες τους δίχως να υπάρχει καν η δυνατότητα αποπληρωμής, είναι επόμενο να επέλθει η διάλυση. Μοιάζει η όλη κατάσταση με την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να νοικοκυρέψει τις ΠΑΕ. Οι επιπολαιότητες και οι κακοί χειρισμοί οδήγησαν σε οικονομικά εγκλήματα, ειδικά στον ΟΦΗ όπου έχω γνώση για το τι συνέβη. Δυστυχώς έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα πάρα πολλοί άνθρωποι χάνουν τα λεφτά τους και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει”.

Ο κ. Παπακαλιάτης, ως άνθρωπος του αθλητισμού, γνωρίζει πολύ καλά πόσο πολύ θα πλήξει το Ηράκλειο η έλλειψη επαγγελματικών ποδοσφαιρικών παραστάσεων, ένα σκηνικό που βιώνει περισσότερο από μία δεκαετία και το τοπικό μπάσκετ:

“Αναμφίβολα είναι άσχημο για μία πόλη που έχει συνηθίσει να πρωταγωνιστεί, να μένει ξαφνικά χωρίς ομάδες στο πιο υψηλό επίπεδο. Άλλο πράγμα η Γʼ Εθνική και άλλο η Σούπερ Λίγκα, κακά τα ψέματα. Ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον του κόσμου δεν είναι ο ίδιος. Χρειάζεται λοιπόν υπομονή και να γίνουν σωστές κινήσεις, για να μην κρατήσει πολύ αυτή η απουσία”.

Για τον ΟΦΗ το μέλλον φαίνεται να είναι περισσότερο ευοίωνο εκτιμά και ο κ. Παπακαλιάτης:

“Ο ΟΦΗ έχει αρκετά πλεονέκτημα συγκριτικά με τον Εργοτέλη και θεωρώ ότι μπορεί να αντιδράσει καλύτερα και να βγει από το τέλμα που βρέθηκε. Οι επιχειρηματίες που τον ανέλαβαν είναι σοβαροί άνθρωποι και παρά τα όποια λάθη έκαναν στο ξεκίνημα της προσπάθειάς τους, μπορούν να δώσουν μια προοπτική έχοντας στο πλάι τους τον κόσμο που ιστορικά ακολουθεί τον ΟΦΗ. Ελπίζω όταν επανέλθουμε στα ψηλά πατώματα, να κρεμάμε το καλάθι μας εκεί που φθάνει το χέρι μας. Μόνο έτσι θα δείξουμε ότι έχουμε μάθει από τα λάθη μας και θα πάμε μπροστά”.