Περισσότεροι από 2500 θεατές παρακολούθησαν τον τελικό από τις κερκίδες του «Γεντί Κουλέ», δημιουργώντας μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα.

Οι φίλοι των Μοιρών γέμισαν ασφυκτικά τις θύρες 2 και 3, ενώ αρκετά δυναμική ήταν και η παρουσία των φιλάθλων του ΠΟΑ στις θύρες 8 και 9. Στο γήπεδο εξάλλου παρέμειναν και αρκετά από τα παιδιά που είχαν βραβευτεί νωρίτερα για τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΗ.

Την έναρξη της κοινωνικής δράσης «στΑΓΩΝΕΣ ΖΩΗΣ», σηματοδότησε ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣΗ. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ένωσης σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Βενιζέλειου και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Στόχος είναι η δημιουργία τράπεζας αίματος μέσω της ευαισθητοποίησης όλων όσων εμπλέκονται με το τοπικό ποδόσφαιρο για την εθελοντική αιμοδοσία. Όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΗ και γιατρός Χάρης Βαβουρανάκης, σε επιλεγμένους αγώνες των τοπικών κατηγοριών θα διοργανώνονται αιμοδοσίες που θα ενισχύουν την τράπεζα αίματος, η οποία θα εξυπηρετεί τυχόν ανάγκες των ποδοσφαιριστών και των οικογενειών τους.

Το μήνυμα ζωής το πέρασαν στον χθεσινό τελικό όλοι οι παίκτες και οι διαιτητές με τα μπλουζάκια που φόρεσαν πριν από τη σέντρα.

Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε πριν από τη σέντρα του τελικού στη μνήμη του αδικοχαμένου Ηρακλειώτη επιθετικού Δημήτρη Σκουλούδη.