Η κοροϊδία συνεχίζεται απέναντι στον ΟΦΗ αφού ούτε χθες η ΕΠΟ πήρε απόφαση για τα δελτία και πιθανότατα δεν θα εκδοθούν αυτή την εβδομάδα με συνέπεια η κρητική ομάδα να πάει στην διπλή μάχη με την Ξάνθη για το κύπελλο (την Πέμπτη) και για το πρωτάθλημα (την Κυριακή) με το υπάρχον ρόστερ.

Ο Νίκος Μαχλάς που έμεινε στην Αθήνα για τον σκοπό αυτό μετά από την προχθεσινή συνεδρίαση της Λίγκας, είχε συναντήσεις με στελέχη της Ομοσπονδίας, αλλά εισέπραξε ξανά αρνητική απάντηση. Το περίεργο είναι ότι η ΕΠΟ δεν έχει βγάλει απορριπτική απόφαση αλλά από την άλλη αρνείται να εκδόσει τα δελτία αφήνοντας για άλλη μια εβδομάδα “γυμνό” αγωνιστικά τον ΟΦΗ. Αυτή η ιστορία κρατάει πάνω από ένα μήνα και κάποιοι θα πρέπει από την ΕΠΟ να εξηγήσουν γιατί δεν βγαίνει η απόφαση με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να είναι όμηρος της Ομοσπονδίας. Ετσι, ο ΟΦΗ θα δώσει και το αυριανό παιχνίδι Κυπέλλου με την Ξάνθη την Πέμπτη, χωρίς τις νέες μεταγραφές, ενώ ο Αναστόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του και τους Τζορτζ, Μονιάκη, οι οποίοι ταλαιπωρουνται απο θλάση και είναι άγνωστο αν θα προλάβουν να αγωνιστούν και στο παιχνίδι της Κυριακής με την Ξάνθη για το πρωτάθλημα στο Γεντί Κουλέ.

Πάντως τα προβλήματα για την κρητική ομάδα δεν σταματούν εδώ αφού υπάρχει ο κίνδυνος για νεες ενεργοποιήσεις ποινών. Οι υποθέσεις που έχουν φτάσει στο παραπέντε είναι των Μπούρμπου, Βούρου αλλα και των Φραγκουλάκη, Δασκαλάκη. Οι οικονομικές εκκρεμότητες στους τέσσερις αυτούς παίκτες θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα για να αποφύγει ο ΟΦΗ την επιβολή νέας ποινής αφαίρεσης βαθμών. Από τη διοίκηση της κρητικής ομάδας αναζητούντα τα χρήματα για να καλυφθεί το ποσό που απαιτείται για τους παίκτες αυτούς μέχρι τις 17 Μαρτίου, που εκπνέει η προθεσμία κάλυψης τους.

Πάντως από το περιβάλλον των δυο Ηρακλειωτών ποδοσφαιριστών έβγαινε χθες ότι δεν πρόκειται να αφήσουν να ενεργοποιηθεί ποινή σε βάρος του ΟΦΗ αλλά, ότι η υπόθεση έφτασε στο σημείο της ενεργοποίησης αυτόματα, επειδή κανείς απο τον ΟΦΗ δεν ενδιαφέρθηκε να την σταματήσει και ότι εφόσον δείξουν ενδιαφέρον από την ομάδα είναι διατεθειμένοι να έλθουν σε συμβιβασμό.

Χθες το βράδυ συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ και ασχολήθηκε με όλα αυτά τα θέματα. Ο Νίκος Μαχλάς ενημέρωσε τους συνεργάτες του για την εξέλιξη στο θέμα με τα δελτία αλλά και την απόφαση της Λίγκας για τους -4 βαθμούς και τον αγώνα με τον Ατρόμητο. Ουσιαστική απόφαση δεν ελήφθη αλλά αυτό που βγήκε είναι ότι η ομάδα θα κυνηγήσει δικαστικά αυτές τις υποθέσεις και ό,τι ήθελε προκύψει με τα δεδομένα πάντως να είναι μέχρι τώρα σε βάρος της. Σήμερα συζητείται η έφεση για την τιμωρία από το ματς με τον ΠΑΟ ενώ η έφεση για τους -4 αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη. Αν και η απόφαση που ισχύει από την προηγούμενη συνεδρίαση είναι η ομάδα να μείνει και να παλέψει κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και την περίπτωση ο ΟΦΗ να αποχωρήσει τελικά από το πρωτάθλημα αν δεν πάρει τελικά τα δελτία ή τους βαθμούς πίσω.