ΠΑΤΡΙΣ :: Ελλάδα/Κόσμος :: Προεκτάσεις :: Εμφάνιση άρθρου
Εθνικά Νέα Στην Ευρώπη Στον Κόσμο Προεκτάσεις Έρευνες
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Χωρίς γραβάτα..!

Του Γιάννη Μοσχονά*

Πέρασε μόλις μια εβδομάδα από την εκλογή της νέας κυβέρνησης και οι περισσότεροι Έλληνες έχουμε την αίσθηση πως ζούμε ιστορικές στιγμές! Έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε ως ιστορική στιγμή το αυτονόητο, ακριβώς όμως γιατί δεν το έχουμε ξαναζήσει κατά το παρελθόν!

Όλες οι κυβερνήσεις που διαδέχτηκαν η μια την άλλη, κατά την περίοδο της μεταπολίτευσης, φάνηκαν αλλά και αποδείχτηκαν ανακόλουθες των προεκλογικών τους εξαγγελιών και μάλιστα από τις πρώτες κιόλας ημέρες της κυβερνητικής τους θητείας!

Αν και είναι πολύ μικρό το διάστημα της μιας εβδομάδας για να εξάγουμε τα όποια συμπεράσματα για το πολιτικό στίγμα της νέας κυβέρνησης, ωστόσο, νιώθουμε όλοι έκπληκτοι από τη μέχρι τώρα συνέπεια λόγων και έργων που την χαρακτηρίζει!

Θεωρούμε ως ιστορική τη στιγμή που, Έλληνας πολιτικός καταφέρνει να αρθρώσει την λέξη «δεν», απέναντι σε Ευρωπαίο συστημικό αξιωματούχο, αφήνοντας τον δεύτερο άναυδο, εκθέτοντας μάλιστα την έκδηλη αμηχανία του σε παγκόσμια θέα! Νοιώθει όμως αμήχανος ο αξιωματούχος, γιατί είχε συνηθίσει μέχρι τώρα να ακούει μόνο την λέξη «μάλιστα», την οποία όμως αυτή τη φορά δεν άκουσε να μεταφράζεται!

Θεωρούμε ως ιστορική την στιγμή κατά την οποία ο νεοεκλεγμένος Έλληνας πρωθυπουργός εξίσταται και αντιδρά έντονα, όταν πληροφορείται πως το όνομα και η ιδιότητα του συμπεριλαμβάνονται ερήμην του, σε διπλωματικό έγγραφο επιβολής κυρώσεων, που προωθείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση κατά της Ρωσίας!

Φανταστείτε, πόσες «λευκές επιταγές» έναντι τρίτων, είχαν εκδοθεί μέχρι τώρα από τους πρώην κυβερνώντες μας, με απούσα την Ελλάδα, αλλά παρούσης της υπογραφής της!

Θεωρούμε ως ιστορική την στιγμή κατά την οποία ο νυν υπουργός των Οικονομικών εφαρμόζει στην πράξη την πεποίθηση του περί «λιτού βίου» των πολιτικών, εκποιώντας το πανάκριβο πολυτελές αυτοκίνητο των 750 χιλιάδων ευρώ, το οποίο ικανοποιούσε και συμπλήρωνε την απληστία και την ματαιοδοξία του πληθωρικού «σοσιαλιστή» και τέως αντιπροέδρου της πάλαι ποτέ προηγούμενης μνημονιακής κυβέρνησης!

Θεωρούμε ως ιστορική την στιγμή που η Ελλάδα γίνεται και πάλι πρωτοσέλιδο στον παγκόσμιο τύπο, όχι όμως αυτή τη φορά με την ιδιότητα του κατατρεγμένου και τιμωρημένου μέλους της «ευρωπαϊκής οικογένειας», αλλά με την ιδιότητα μιας χώρας που τιμά την ιστορία της και με το κεφάλι ψηλά προάγει μια νέα πολιτική αντίληψη για το «ευρωπαϊκό γίγνεσθαι» με γνώμονα τη λογική, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και το σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια!

Θεωρούμε ιστορική την στιγμή που η «σιδηρά» καγκελάριος ανησυχεί και διερωτάται, γιατί η ελληνική πλευρά δεν επιδίωξε ακόμα ραντεβού με τη «μεγαλειότητα» της!

Θεωρούμε ιστορική την στιγμή που ο Ισπανός επικεφαλής του ριζοσπαστικού αριστερού κινήματος Podemos (Μπορούμε) Πάμπλο Ιγκλέσιας, απευθυνόμενος στους δεκάδες χιλιάδες ειρηνικών διαδηλωτών στη Μαδρίτη και σε άπταιστα Ελληνικά διακηρύσσει πως «ο άνεμος της αλλαγής έχει αρχίσει να φυσάει στην Ευρώπη», και αποτελεί πλέον σύμβολο αντίστασης ενάντια στον παραλογισμό τον αυταρχισμό και την βαρβαρότητα!

Γνωρίζουμε όλοι οι Έλληνες πολύ καλά πως οι καιροί είναι δύσκολοι και ο δρόμος ανήφορος! Όμως τα πρώτα συναισθήματα που εισπράττουμε με το ξεκίνημα, έχουν την αξία τους και αποτελούν, πιστεύω, ουσιαστικά αποθέματα ψυχής, για να αντέξουμε!

Οι νέοι άνθρωποι της καινούργιας κυβέρνησης του τόπου μας, που εισέβαλαν τελευταία στην καθημερινότητα μας, χωρίς γραβάτα, χωρίς ταμπού, χωρίς φόβο και υποτακτικότητα, αλλά κυρίως χωρίς να χάσουν καθόλου χρόνο, κατάφεραν να μας κρατάνε σε εγρήγορση, από την πρώτη κιόλας στιγμή που τους γνωρίσαμε!

Μπορεί κάποιους να φόβισαν, κάποιους άλλους να τους σόκαραν, αλλά στους περισσότερους συμπατριώτες μας, θέλω να πιστεύω, έδωσαν μια μοναδική ευκαιρία να αισθανθούν υπερήφανοι!

Δεν μπορώ παρά να συνεχίσω να ελπίζω και το γεγονός πως εδώ και μια εβδομάδα δεν αυτοκτόνησε κανένας Έλληνας ενισχύει τις ελπίδες μου..!

* Ο Γιάννης Μοσχονάς είναι εκπαιδευτικός

moschonas@gmail.com

Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
5/2/2015

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions