ΠΑΤΡΙΣ :: Ελλάδα/Κόσμος :: Προεκτάσεις :: Εμφάνιση άρθρου
Εθνικά Νέα Στην Ευρώπη Στον Κόσμο Προεκτάσεις Έρευνες
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Τέλος εποχής...!

Του Γιάννη Μοσχονά*

Η 25η του Γενάρη αποτελεί πλέον καταγεγραμμένη ιστορική στιγμή της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας. Ένας μεγάλος κύκλος της μεταπολίτευσης φαίνεται να κλείνει κάπου εδώ, για να δώσει την θέση του σε έναν νέο κύκλο, που θα αφήσει κι αυτός με την σειρά του το δικό του στίγμα στα χρόνια που έρχονται!

Για πρώτη φορά στην ιστορία μας, η αριστερά αναδεικνύεται αναμφισβήτητα η πολιτική δύναμη που εμπιστεύθηκε ο Ελληνικός λαός και τίμησε με την ψήφο του ώστε να οδηγήσει τη χώρα παραπέρα! Η μεγάλη νίκη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής που αφήνουμε πίσω μας, αλλά και την απαρχή μια νέας περιόδου, που θα αφήσει το αποτύπωμα της, όχι μόνο στον Ελλαδικό χώρο, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη!

Ο άνεμος της αλλαγής θα «σπρώξει» προς τα επάνω την ελπίδα, που νίκησε τον φόβο στην πατρίδα μας, να εμπνεύσει και τους υπόλοιπους λαούς του φτωχού ευρωπαϊκού Νότου, να ορθώσουν το ανάστημα αλλά και τις προσδοκίες τους, απέναντι στον πλούσιο Βορρά, που επιμένει με δόγμα την αυστηρή λιτότητα και την «στρατιωτική» δημοσιονομική πειθαρχία να επιβάλλει τους κανόνες του σκληρού νεοφιλελευθερισμού προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και πάντα σε βάρος της εργατικής τάξης.

Αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα στη χώρα μας, μπορούμε να εξάγουμε σήμερα κάποια συμπεράσματα, χρήσιμα για το αύριο, θέλω να πιστεύω, τόσο για τους νικητές, όσο και για τους ηττημένους!

Συμπέρασμα 1ο: Η ελπίδα νικάει τελικά τον φόβο!

Συμπέρασμα 2ο: Μην υποτιμάς ποτέ έναν λαό εξαθλιωμένο αλλά υπερήφανο!

Συμπέρασμα 3ο: Οι πολιτικές συνεργασίες της ανάγκης, συνήθως δεν έχουν καλό τέλος!

Συμπέρασμα 4ο: Ο κατακερματισμός του κεντρώου χώρου καταδεικνύει την πολιτική ανεπάρκεια των ανθρώπων αλλά και των κομμάτων που τον συνθέτουν!

Συμπέρασμα 5ο: Η δεξιά και η ακροδεξιά αποτελούν πλέον ενιαίο πολιτικό χώρο! Συμπέρασμα 6ο: Ο νεοναζισμός, δυστυχώς, εδραιώνει ισχυρά την θέση και την παρουσία του στην Ελληνική κοινωνία!

Η ορθή και ψύχραιμη ανάγνωση των παραπάνω διαπιστώσεων, με σεβασμό στη λαϊκή ετυμηγορία και χωρίς πολιτικό κόμπλεξ, μόνο όφελος μπορεί να έχει για όλους!

Η νέα κυβέρνηση έχει τώρα μπροστά της μια ιστορική ευκαιρία να αποδείξει, πως υπάρχει και άλλος δρόμος που οδηγεί στο μέλλον την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη γενικότερα, περισσότερο βατός από εκείνον τον μακρύ, τραχύ και δύσκολο δρόμο του συντηρητισμού, που μας υπέδειξαν και μας επέβαλαν ως μονόδρομο και τον οποίο γνωρίσαμε πολύ καλά και βιώσαμε επίπονα μέχρι και σήμερα.

Θα πρέπει τώρα να καταφέρει να πείσει πως υπάρχει και άλλη πολιτική διέξοδος με περισσότερη ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη, αξιοκρατία και σεβασμό στο δικαίωμα της εργασίας, της ζωής και την ανθρώπινης αξιοπρέπειας!

Εύχομαι να το καταφέρει!

Σήμερα, πάντως, έχει ξημερώσει μια καινούργια μέρα!

*Ο Γιάννης Μοσχονάς είναι εκπαιδευτικός

moschonas@gmail.com

Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
28/1/2015

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions