ΠΑΤΡΙΣ :: Ελλάδα/Κόσμος :: Προεκτάσεις :: Εμφάνιση άρθρου
Εθνικά Νέα Στην Ευρώπη Στον Κόσμο Προεκτάσεις Έρευνες
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Δεν μασάμε...!

Του Γιάννη Μοσχονά*

Η ιστορία, λένε, επαναλαμβάνεται! Ιδιαίτερα δε στη χώρα μας, που η λήθη για κάποιους αποτελεί ακόμα παράγοντα επιβίωσης, η ιστορία επαναλαμβάνεται, πριν καλά-καλά γραφτεί!

Ζούμε και πάλι στιγμές της πρόσφατης πονεμένης ιστορίας μας, με τα ίδια όμως μελανά χρώματα και δυστυχώς με ακριβώς τα ίδια φθαρμένα υλικά του χθες! Τέτοιες ώρες ο παραλογισμός χτυπάει κόκκινο! Βλέπουμε και πάλι την δημοκρατία να αποτελεί απειλή μπροστά στον κίνδυνο κατάρρευσης της καθεστηκυίας τάξης των πραγμάτων.

Φαίνεται πως «είναι πολλά τα λεφτά Άρη..!», για κάποιους κι ας έχουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι λησμονήσει ακόμα και το χρώμα τους!

Το παιχνίδι του τρόμου στήνεται ξανά από την αρχή! Ένας-ένας, οι θεσμικοί εκπρόσωποι του διεθνούς κεφαλαίου, ντόπιοι και ξένοι, παίρνουν ξανά θέσεις στην σκακιέρα της προπαγάνδας, του αποπροσανατολισμού και του πολιτικού εκφοβισμού και εκβιασμού. Δεν μπορούν να κρύψουν το άγχος τους για την κατάσταση έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί, ενόψει και της αδυναμίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και δεν κρατούν ούτε καν τα προσχήματα!

Όλα δείχνουν πως ο πολιτικός χρόνος της περίφημης συγκυβέρνησης έχει πια τελειώσει και αυτήν την διαπίστωση δεν την κάνω μόνο εγώ, ούτε μόνο οι πολίτες αυτής της χώρας, αλλά οι ίδιοι οι επικεφαλείς αυτής της κυβέρνησης συνεργασίας, που εκ των πραγμάτων γνωρίζουν πολύ καλά ότι έχουν αποτύχει παταγωδώς να βελτιώσουν την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων, μετά μάλιστα και από τις τεράστιες και εξαντλητικές θυσίες των πέντε τελευταίων χρόνων!

Αφού λοιπόν δεν έχουν έργο να προτάξουν, προκειμένου να επιτύχουν πίστωση χρόνου για να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο, προτάσσουν αντί αυτού, φόβο, τρόμο και εφιαλτικά διλήμματα για την επόμενη μέρα που θα ξημερώσει για την χώρα, με εκείνους απόντες από το τιμόνι της εξουσίας!

Ο σκοπός όμως αγιάζει τα μέσα και τα έξω του πολιτικού τυχοδιωκτισμού! Το «σύστημα» αξιοποιεί και τις τελευταίες εφεδρείες του, προκειμένου να επιβάλει και πάλι τους κανόνες του και να επικρατήσει!

Το μέτωπο εμφανίζεται ενιαίο, ισχυρό και αρραγές.

Στο εξωτερικό, οι τίτλοι στα πρωτοσέλιδα του Ευρωπαϊκού τύπου είναι απειλητικοί, οι εκτιμήσεις των διάσημων πλέον σε όλους μας οίκων αξιολόγησης είναι εκβιαστικές για το μέλλον μας, οι δηλώσεις αποτυχημένων αξιωματούχων υπερασπιστών του Ευρωπαϊκού φιλελευθερισμού, που αφορούν την Ελλάδα, είναι επικριτικές και προκατειλημμένες.

Ακόμα και ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών, νουθετούν και προκαταλαμβάνουν την ελεύθερη βούληση των Ελλήνων πολιτών, προκειμένου να αποδώσουν σωστά τον ρόλο τους ως φερέφωνα και πολιτικοί «ιπποκόμοι» της πανίσχυρης «Γερμανικής αυτοκρατορίας!»

Στο εσωτερικό από την άλλη μεριά επιστρατεύουν, από ευγνώμονες προς το «σύστημα» τραπεζίτες και κινδυνολόγους παλαίμαχους πολιτικούς, μέχρι και κάποιες «αργυρώνητες περιστερές» της πλατείας Συντάγματος, προκειμένου να μας πείσουν πως η χειρότερη καταστροφική εξέλιξη για τον λαό και τον τόπο μας αυτήν την στιγμή, είναι η επίκληση της λαϊκής ετυμηγορίας!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας μας, φαίνεται να αποτελεί πλέον ταμπού και εμπόδιο για την πρόοδο και την ανάπτυξη της οικονομίας μας!

Σε όλη αυτήν την Ηράκλεια και συντονισμένη προσπάθεια πολιτικής προπαγάνδας, αποδέκτης για εκείνους είναι ο μέσος τρομαγμένος Έλληνας πολίτης που δεν ρισκάρει, όχι να χάσει αυτά που δεν έχει κερδίσει, αλλά να μην τα χάσει όλα! Ποτέ όμως δεν θα του τα πάρουν όλα, θα του αφήνουν πάντα κάτι, ώστε να μην ρισκάρει να το χάσει!

Επενδύουν ξανά στον φόβο και ελπίζουν στα οφέλη του ομού εκβιασμού, εφαρμόζοντας την προηγούμενη «συνταγή» που πέτυχε.

Μόνο που αυτή τη φορά, δεν μασάμε…! Έχουμε πια και την γνώση αλλά και την προηγούμενη τραυματική εμπειρία, να μην ενδώσουμε σε κανέναν φόβο και σε κανένα εκβιασμό!

Το 2012 μασήσαμε τον φόβο, κατάπιαμε το ψέμα και χωνέψαμε την κοροϊδία, με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει σήμερα στο ίδιο ακριβώς σημείο, ταπεινωμένοι, εξουθενωμένοι και απογοητευμένοι!

Για άλλη μια φορά, όπως σε όλες τις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας μας, θα πρέπει να σταθούμε όρθιοι στα δικά μας πόδια, να αγνοήσουμε τους ασήμαντους και να εμπνευστούμε μονάχα από τους άξιους μεγάλους Έλληνες, που με το έργο και την σοφία τους φωτίζουν το μέλλον μας!

Αυτά μονάχα, τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου, του ποιητή της Ρωμιοσύνης, αυτά να μας επηρεάζουν:

«Μην τους φοβάσαι… στο φόβο σου ποντάρουν..!»

* Ο Γιάννης Μοσχονάς είναι εκπαιδευτικός

moschonas@gmail.com


Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
23/12/2014

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions