ΠΑΤΡΙΣ :: Ελλάδα/Κόσμος :: Προεκτάσεις :: Εμφάνιση άρθρου
Εθνικά Νέα Στην Ευρώπη Στον Κόσμο Προεκτάσεις Έρευνες
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Όψιμος λαϊκισμός

Του Γιάννη Μοσχονά*

Δεν είναι η πρώτη φορά που νοιώθω απογοήτευση ως πολίτης χώρας υπό καθεστώς επιτήρησης, αλλά εξαιτίας και των τελευταίων εξελίξεων στις σχέσεις μας με τους δανειστές μας, ενόψει της υποτιθέμενης «τελευταίας» αξιολόγησης, προστέθηκε άλλο ένα αρνητικό συναίσθημα στο γκρίζο πάζλ της ψυχολογίας μου, εκείνο της ταπείνωσης!

Αν και κοντή η μνήμη, δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που είδαμε τον «ισχυρό» Πρωθυπουργό μας να σκίζει τα μνημόνια, να ετοιμάζεται να βγάλει τη χώρα στις αγορές και να βάζει τίτλους τέλους στο έργο εποχής «Αμάρτησα για το Λαό μου…!». Ένα έργο , που ξεκίνησε ως κακόγουστη φάρσα, εξελίχθηκε στη συνέχεια σε ένα πραγματικό δράμα και φαίνεται να καταλήγει τελικά σε μαύρη κωμωδία..!

Έλα όμως που ο καημένος ο Πρωθυπουργός λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο! Ο ξενοδόχος είναι Γερμανός και το ξενοδοχείο international και σύμφωνα με τον κανονισμό του, δεν επιτρέπεται στους πελάτες να αποφασίζουν εκείνοι για την παραμονή τους, χωρίς την έγγραφη επιβεβαίωση από την Reception! Βλέπεις δεν εξασφαλίζεις «αναχώρηση» τόσο εύκολα και όποτε εσύ γουστάρεις από ξενοδοχείο 28 αστέρων!

Όταν κατάλαβε την γκάφα του ο Πρωθυπουργός, απέναντι στα «αφεντικά του», έσπευσε άμεσα να τους εντοπίσει αλλά εκείνοι είχαν εξαφανιστεί. Για τον εντοπισμό τους κίνησε γη και ουρανό, απευθύνθηκε στις λυκοφιλίες της Ευρώπης και στις «συγγένειες» της μακρινής Αμερικής, αλλά οι πόρτες ήταν όλες σφαλισμένες. Όταν διαπίστωσε πως δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα, προσπάθησε να στείλει φαξ, αλλά ήταν χαλασμένο και το e-mail προβληματικό! Έτσι, αφού είδε και απόειδε, σκέφτηκε να στείλει μηνύματα καπνού, όπως τα παλιά τα χρόνια οι Ινδιάνοι, μήπως και έτσι λάβει απόκριση!

Άλλαξε λοιπόν στολή ο «Μανωλιός», φόρεσε τον μανδύα του μοναχικού καβαλάρη, πήρε σβάρνα τα επιμελητήρια της πρωτεύουσας και άλλους χώρους εκδηλώσεων και αφού επιστράτευσε ό, τι ρομαντισμό του έχει απομείνει, άρχισε να μιλάει σε σπαστά Αμερικάνικα «για τις τεράστιες θυσίες των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια», επισημαίνοντας μάλιστα ότι «οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν νούμερα και μόνο!».

Αυτήν την διαπίστωση έκανε ο κύριος Πρωθυπουργός, αφού όμως πρώτα υπέγραψε περί τους 400 νόμους που απαρτίζουν το μνημόνιο μέχρι σήμερα, μαζί φυσικά με τον στενό πληθωρικό του συνεργάτη και αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, που άρχισε κι αυτός με τη σειρά του τώρα να «ψελλίζει» μισό-λογα περί λαϊκής ετυμηγορίας, σε χαμηλούς τόνους όμως αυτή τη φορά, έχοντας πλήρη επίγνωση πως τον προηγούμενο πολιτικό «τσαμπουκά» του τον εξαργυρώνουμε μόνιμα πια σε χαράτσια!

Τι να υποθέσω άραγε; Πρόκειται περί κρίσεως όψιμου λαϊκισμού που κατέλαβε ξαφνικά τους «σωτήρες» της πατρίδας, ή συμβαίνει κάτι πιο βαθύ και βρώμικο;

Ανακάλυψαν μήπως, έστω και αργά, την αναποτελεσματικότητα των νόμων που υπέγραφαν εδώ και πέντε χρόνια, ή αποφάσισαν, φυσικά μαζί με τους «κηδεμόνες τους», να εφαρμόσουν κάποιο νέο ευφάνταστο σχέδιο(B ,C ή D) αντιπερισπασμού, οδηγώντας πρώτοι εκείνοι τη χώρα προς τις κάλπες, επιτυγχάνοντας έτσι και το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού;

Δεν μου έδωσαν κανένα απολύτως λόγο να τους εμπιστεύομαι και έτσι όλα τα πιθανά σενάρια «ταΐζουν» συνεχώς την φαντασία μου!

Όπως και να έχει το πράγμα, η εικόνα του Πρωθυπουργού της χώρας έτσι όπως εμφανίστηκε τις προηγούμενες μέρες ήταν θλιβερή και ο ίδιος αξιολύπητος! Θλιβερή και μάταιη ήταν επίσης η προσπάθεια του να κολλήσει όπως-όπως με σάλιο τα «σκισμένα» κομμάτια του μνημονίου, που ο ίδιος «έσκισε», αφού δεν του έχει απομείνει τέτοιο, από τότε που το ξόδεψε όλο για την επικόλληση των «ευσήμων» από τον Γερμανό ξενοδόχο, την εποχή που έκλεινε «σουίτα» στο ξενοδοχείο του!

Αντίθετα, καλό θα είναι να γνωρίζουν οι «σωτήρες» μας πως, σε όλον αυτόν τον κόσμο στον οποίο απευθύνονται κατά καιρούς υποκρινόμενοι τους άξιους κυβερνήτες, υποτιμώντας την νοημοσύνη, τα αντανακλαστικά, αλλά κυρίως την υπομονή του, έχει απομείνει πλέον μόνο το σάλιο και έτσι και αποφασίσει κάποια στιγμή αυτός ο κόσμος να το βγάλει από το στόμα του, να μην νομίζουν τότε ότι βρέχει…!

* O Γιάννης Μοσχονάς είναι εκπαιδευτικός

Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
11/12/2014

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions