ΠΑΤΡΙΣ :: Κρήτη :: Συνεντεύξεις :: Εμφάνιση άρθρου
Τοπικά Νέα Συνεντεύξεις Στήλες Προεκτάσεις Έρευνες
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


“Μια μεγάλη ιδέα μπορεί να επιδράσει θεραπευτικά στην ανθρώπινη σύγχυση”
Ο βραβευμένος συγγραφέας Πασχάλης Λαμπαρδής μιλά στην “Π” με αφορμή το νέο του βιβλίο “ΕΝΑ”Της Κατερίνας Μυλωνά

“Χρειάζεται ελπίδα και ανατροφοδότηση, ώστε να ενθαρρύνουν τον άνθρωπο να αξιοποιήσει τα δυνατά στοιχεία που διαθέτει γιατί ξέρει καλά ότι η στάση του θύματος δεν είναι λειτουργική”

“Η μέθη της εξουσίας και ο πόλεμος για την καρέκλα δεν αφήνει και πολύ χώρο για να ανέβουν στην εξουσία αξιόλογοι και καθαροί άνθρωποι που έχουν ιδανικά και υψηλό κώδικα αξιών όπως ένας από τους ήρωες μου. Υπάρχουν αλλά είναι λίγοι


Ελπίδα και ανατροφοδότηση προσφέρει στους αναγνώστες του ο Πασχάλης Λαμπαρδής, μέσα από το νέο του βιβλίου «ΕΝΑ», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στη 1:30 το μεσημέρι στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Π. Λαμπαρδής μιλά στην «Π» για τη λογοτεχνία και την εξουσία, της μέθη της εξουσίας και τον πόλεμο για την καρέκλα, που δεν αφήνει και πολύ χώρο για να ανέβουν στην εξουσία αξιόλογοι και καθαροί άνθρωποι που έχουν ιδανικά και υψηλό κώδικα αξιών όπως ένας από τους ήρωες του».

Κ. Λαμπαρδή, ποια είναι τα μηνύματα που θέλετε να περάσετε μέσα από το νέο σας βιβλίο;

«Ζούμε σε μια εποχή αποσταθεροποίησης που όλα γύρω μας είναι ρευστά και το απρόοπτο της αυριανής ημέρας έπαψε πλέον να μας ξαφνιάζει. Σε μια εποχή που τα φοβικά ερεθίσματα διαχέονται από όλα τα μέσα στον κόσμο και με ασύλληπτη ταχύτητα. Σε μια τέτοια εποχή το αναγνωστικό κοινό χρειάζεται κάτι παραπάνω από την απλή τέχνη του λόγου σε ένα από τα βιβλία που θα πιάσει στα χέρια του. Χρειάζεται ελπίδα και ανατροφοδότηση, ώστε να ενθαρρύνει τον άνθρωπο να αξιοποιήσει τα δυνατά στοιχεία που διαθέτει γιατί ξέρει καλά ότι η στάση του θύματος δεν είναι λειτουργική. Τα μηνύματα που περιέχει το βιβλίο αφορούν τον τρόπο για να το πετύχουμε αυτό. Πώς να συνθέτουμε πληροφορίες για να βρούμε την ουσία σε καθετί κι όχι να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να πλάθει κάθε λογής σενάρια καταστροφολογίας. Σημασία δεν έχει τι γίνεται γύρω μας αλλά τι κάνουμε εμείς. Ο καθένας έχει υποχρέωση να βρει τρόπο να σταθεί όρθιος σε οποιεσδήποτε συνθήκες της ζωής μας, γιατί από μόνη της η ζωή είναι δύσκολη και δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα».

Πιστεύετε ότι υπάρχουν σήμερα ηγέτες; Και τι σημαίνει ηγέτης, τελικά;

«Το βιβλίο είναι αφιερωμένο σε όλους τους ανώνυμους ηγέτες, που ενώ σηκώνουν το δικό τους σταυρό, καταφέρνουν να επιδράσουν στο περιβάλλον τους, λίγο ή πολύ, με σκοπό να φτιάξουν ένα κόσμο καλύτερο. Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν σήμερα ηγέτες, αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν έχουν και μεγάλη πρόσβαση στην πολιτική σκηνή. Η πολιτική στις μέρες μας έχει αλλοτριωθεί από το ατομικό συμφέρον. Η μέθη της εξουσίας και ο πόλεμος για την καρέκλα δεν αφήνει και πολύ χώρο για να ανέβουν στην εξουσία αξιόλογοι και καθαροί άνθρωποι που έχουν ιδανικά και υψηλό κώδικα αξιών όπως ένας από τους ήρωες μου. Υπάρχουν αλλά είναι λίγοι. Αναγνωρίζονται από την απλότητα, τη διαφάνεια, την ακεραιότητα και την ισχυρή προσωπικότητα τους. Ο ηγέτης είναι σαν το σοφό και υπεύθυνο πατέρα που επιλέγει να κάνει το καλύτερο για τα παιδιά του γιατί μπορεί να δει πιο μακριά από εκείνα. Αλλά ένας ανώριμος κι ανεύθυνος πατέρας, πού μπορεί να οδηγήσει τα παιδιά του; Ασφαλώς εκεί που έχει οδηγηθεί ο λαός σήμερα. Σε αδιέξοδο».

Προσοχή! Αυτό το άρθρο έχει συνέχειες ...
Παρακαλώ χρησιμοποιείστε τα παρακάτω links για να τις διαβάσετε.

“Μια μεγάλη ιδέα μπορεί να επιδράσει θεραπευτικά στην ανθρώπινη σύγχυση”
“Επηρεάζομαι κυρίως από μεγάλες ιδέες. Αυτές με πιέζουν”
Πολλά ερωτήματα σ’ “ΕΝΑ” βιβλίο
Ο μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος που τον κέρδισε η συγγραφή
“Οι διακρίσεις δεν αποτέλεσαν βάρος για μένα, αντιθέτως λειτούργησαν σαν καύσιμη ύλη για να
Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
6/12/2014

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions