ΠΑΤΡΙΣ :: Αθλητισμός :: Έρευνες :: Εμφάνιση άρθρου
Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Άλλα Σπορ Στήλες Ολυμπιακοί Αγώνες Έρευνες Επιστολές
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Παραδίδει μαθήματα ζωής...Έχοντας ως μότο το σύνθημα "κερδίζεις - χάνεις, ποτέ μην τα παρατάς", ο πρόεδρος και προπονητής του Ελλάνιου Δαίδαλου, Στέλιος Κτιστάκης φιλοσοφεί με τον δικό του τρόπο τη ζωή, συνεχίζει να μάχεται, να απολαμβάνει κάθε στιγμή και να αναζητάει καινούργιες εμπειρίες.

Μάλιστα πριν λίγες μέρες παρακολούθησε την σχολή UEFA C' και έγινε ο πρώτος ΑμΕΑ στην Ελλάδα, με πιστοποίηση προπονητή ποδοσφαίρου.

O πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του bodybuilding ανοίγει την καρδιά του στην “Π”.

-Πρόεδρος, προπονητής και πλέον και πτυχιούχος προπονητής. Τι ήταν αλήθεια αυτό που σε οδήγησε να ακολουθήσεις τον συγκεκριμένο δρόμο;

Έχω περάσει από το στάδιο του ποδοσφαιριστή, του προέδρου αλλά και του διαιτητή. Μου έμενε να δω πως σκέφτονται και οι προπονητές και γι΄αυτό ακολούθησα αυτό το δρόμο. Ανέλαβα πριν ένα χρόνο περίπου την τεχνική ηγεσία του Ελλάνιου Δαίδαλου μετά από παρότρυνση των παιδιών και πριν λίγο καιρό αποφάσισα να παρακολουθήσω τη σχολή προπονητών UEFA C', ώστε να μάθω κάποια πράγματα τα οποία να μπορώ να τα μεταδώσω στους παίκτες μου".

-Περίγραψέ μας τις εμπειρίες που αποκόμισες από τη σχολή.

" Ήμασταν περίπου 85 προπονητές που παρακολουθήσαμε τη σχολή UEFA C', με εισηγητή τον κ. Μπατάκη. Ήθελα να δω τον τρόπο σκέψης από την πλευρά του προπονητή και σίγουρα οι εμπειρίες που απεκόμισα ήταν πάρα πολύ ωφέλιμες. Όπως διαπίστωσα η UEFA έχει πλέον χαράξει κάποιες γραμμές που δεν έχουν καμία σχέση με το παλιό μοτίβο που επικρατούσε μέχρι τώρα. Δυστυχώς υπάρχουν ακόμη πολλοί προπονητές που απλώς έχουν ένα δίπλωμα. Το χαρτί δεν σε κάνει τον προπονητή. Ο προπονητής κάνει το χαρτί. Τώρα ακολουθεί η σχολή UEFA B' όπου εύχομαι να υπάρχουν οι προϋποθέσεις και να το δεχτούν ώστε να την παρακολουθήσω κι αυτή και να εμπλουτίσω ακόμη περισσότερο τις γνώσεις μου".

-Όταν λες "οι προϋποθέσεις και να το δεχτούν" τι εννοείς;

"Το βασικό είναι να μπορώ να αντεπεξέλθω λόγω της κατάστασή μου. Οι άνθρωποι της σχολής έκαναν ό,τι μπορούσαν για να με διευκολύνουν, ορίζοντας μου μάλιστα ως βοηθό τον Κώστα Τραβαγιάκη, στον οποίο εγώ σχεδίαζα κι αυτός παρουσίαζε εκ μέρος μου το πρακτικό κομμάτι. Ο υποψήφιος προπονητής πρέπει να έχει ενεργό ρόλο κι εκεί υπάρχει ένα θέμα λόγω των κινητικών μου προβλημάτων. Αν ξεπεραστεί αυτό, θα επιδιώξω να παρακολουθήσω και την επόμενη σχολή και να πάρω το δίπλωμα της UEFA B'”.

-Οι φιλοδοξίες σου ως προπονητή μέχρι πού φτάνουν;

"Δεν έχω περαιτέρω φιλοδοξίες, ούτε και επιθυμώ να πάω σε άλλη ομάδα. Θέλω όσο μπορώ να βοηθώ τα παιδιά του Ελλάνιου Δαίδαλου. Την σχολή την παρακολούθησα για να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου" .

-Ποια φιλοσοφία διέπει την ομάδα του Ελλάνιου Δαίδαλου;

"Η προώθηση του αθλητισμού. Του αθλητισμού με την έννοια της ευγενούς άμιλλας και του σεβασμού προς συναθλητές και αντιπάλους. Παράλληλα μέσα από τα βιώματά μου θέλω να περάσω στους παίκτες μου το μήνυμα πως ό,τι κι αν γίνει, να μην εγκαταλείπουν την προσπάθεια, αλλά να συνεχίσουν να αγωνίζονται”.

-Σκοπεύεις να ξανασχοληθείς με τον αθλητισμό;

"Στην παρούσα χρονική στιγμή, όχι. Έχω δεχτεί μια πρόταση από την Ομοσπονδία Σωματικής Διάπλασης ώστε να συνεχίσω, αλλά δεν είμαι θετικός. Δεν είμαι ακόμη έτοιμος για αυτό το βήμα”.

Τσάμπιονς Λιγκ ναι, γήπεδο όχι!

-Στέλιο, ο Ελλάνιος Δαίδαλος είναι από τις ομάδες που δεν έχουν δική τους στέγη.

"Το γηπεδικό είναι πολύ σημαντικό ζήτημα. Ενώ έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την κατασκευή, δεν μπορούμε να βρούμε τον κατάλληλο χώρο. Δυστυχώς ο χώρος που βρισκόταν το παλιό γήπεδο του Δαιδάλου, στα παλιά ΚATEE, έχει χαρακτηριστεί ως χώρος πρασίνου. Σε επαφή που είχαμε με την πρώην δημοτική αρχή θέσαμε θέμα αποχαρακτηρισμού του εν λόγω οικοπέδου, αλλά μας το απέκλεισαν κατηγορηματικά. Μάλιστα μας είπαν χαριτολογώντας πως είναι πιο πιθανό να πάρει ο Ελλάνιος Δαίδαλος το Τσάμπιονς Λιγκ παρά να γίνει το γήπεδο! Πάντως δεν απογοητευόμαστε, αλλά αντιθέτως συνεχίζουμε να αναζητούμε κατάλληλη έκταση. Το προσεχές διάστημα θα επιδιώξουμε συνάντηση και με τη νέα δημοτική αρχή για το ζήτημα αυτό".

Προσοχή! Αυτό το άρθρο έχει συνέχειες ...
Παρακαλώ χρησιμοποιείστε τα παρακάτω links για να τις διαβάσετε.

Παραδίδει μαθήματα ζωής...
Η αποφράδα μέρα...
Σ. ΚΤΕΝΙΑΔΑΚΗΣ - Μια ζωή τίτλους
Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
5/12/2014

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


ΕλαχιστοποίησηΣχετικά Forums
Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions