Το χαρακτηριστικό της περιοχής είναι το σκούρο βοτσαλάκι και οι μεγάλοι βράχοι μέσα και έξω από το νερό που δημιουργούν μικρά κολπάκια και ιδανικά μέρη για γυμνισμό και απομόνωση.

Του Aλέξανδρου Ρονιώτη

Μια από τις πιο όμορφες και ταυτόχρονα πιο άγνωστες παραλίες της Κρήτης είναι τα Γιαλοπόταμα στην Κεραμιανή Γιαλιά, στο Νότιο Ρέθυμνο. Το όνομά της (ποτάμι στη θάλασσα) το οφείλει σε ένα μικρό ρυάκι που εκβάλλει στη θάλασσα κι έχει νερό μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού. Η πρόσβαση στα Γιαλοπόταμα γίνεται με πρόχειρο δρόμο από το ανεμοδαρμένο χωριό Κεραμέ Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου. Τα Γιαλοπόταμα αποτελούν ένα καλά κρυμμένο μυστικό και σπάνια θα συναντήσετε κόσμο εκεί. Τα Γιαλοπόταμα έχουν κρυστάλλινα, παγωμένα και σχετικά βαθιά νερά. Το χαρακτηριστικό της περιοχής είναι το σκούρο βοτσαλάκι και οι μεγάλοι βράχοι μέσα και έξω από το νερό που δημιουργούν μικρά κολπάκια και ιδανικά μέρη για γυμνισμό και απομόνωση.



Αυτά και άλλα πολλά μπορείτε να δείτε μέσα στην εφαρμογή My Crete Guide για έξυπνες συσκευές, στο cretanbeaches.com αλλά και στη σελίδα μας στο Facebook Άγνωστη Κρήτη.