ΠΑΤΡΙΣ :: Ελλάδα/Κόσμος :: Προεκτάσεις :: Εμφάνιση άρθρου
Εθνικά Νέα Στην Ευρώπη Στον Κόσμο Προεκτάσεις Έρευνες
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Ιδεολογικές και πολιτικές συγγένειες

Του Γιάννης Μοσχονά*

Τώρα που «βγαίνουμε» στις αγορές, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί μη βγούμε και από τις γραμμές της κοινής λογικής! Κάποιοι βέβαια, υποτιμώντας την νοημοσύνη αλλά και την ανοχή μας, προσπαθούν διαρκώς να μας αποπροσανατολίζουν και να μας απομακρύνουν από την ωμή και σκληρή πραγματικότητα.

«Προπατορικό αμάρτημα» για την κυβερνώσα παράταξη της δεξιάς, αποτελούσαν ανέκαθεν οι ιδεολογικές και πολιτικές της συγγένειες με τις ακραίες συνιστώσες, που δεν αρνήθηκαν ποτέ τις ακροδεξιές, εθνικιστικές, νεοναζιστικές, φιλοβασιλικές έως και φιλοχουντικές, φασίζουσες αντιλήψεις τους.

Υπάρχουν βέβαια και αρκετοί νεοφιλελεύθεροι «σύντροφοι», συγκάτοικοι της γνωστής «πολυκατοικίας», που θεωρούν ότι οι συγκεκριμένες αντιλήψεις, αλλά κυρίως αυτοί που τις εκφράζουν, αποτελούν βαρίδια για την παράταξη που τους φιλοξενεί. Αναγνωρίζουν όμως ταυτόχρονα, πως οι πολιτικές τους τροχιές εφάπτονται ιδεολογικά με εκείνες ορισμένων ακραίων «ενοίκων» που χαρακτήριζαν διαχρονικά και οριοθετούσαν πολιτικά τις παρυφές της παράταξης.

Τι συμβαίνει όμως όταν μια τροχιά δεν εφάπτεται απλά, αλλά τέμνει και διαπερνά την κυρίαρχη ιδεολογική γραμμή, όπως αυτή εκφράζεται από τον αρχηγό της παράταξης;

Διερωτώμαι, ποιες σκέψεις μπορεί να κάνει ένας απλός πολίτης, όταν βλέπει τον Γενικό Γραμματέα της επίσημης Κυβέρνησης να συναλλάσσεται σαν επαγγελματίας μαφιόζος, με μια εγκληματική οργάνωση με πολιτικό φερετζέ, τον οποίο δανείστηκε από το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα στην εποχή των μνημονίων; Όταν μάλιστα ο Γενικός αυτός Γραμματέας αποτελεί αποκλειστική επιλογή, δεξί χέρι και στενότατο συνεργάτη(επί 35ετία)του ίδιου του Πρωθυπουργού της χώρας!

Να υποθέσω ότι ο Πρωθυπουργός είναι απρόσεκτος, επιπόλαιος και ανίκανος στις κορυφαίες πολιτικές επιλογές του, ή να πιστέψω ότι είναι καθόλα ενήμερος για τις συνδιαλλαγές του βασικού συνεργάτη του, με το κορυφαίο στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης που τον παγίδευσε;

Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας είναι πλέον υπόλογος και άκρως εκτεθειμένος όχι μόνο απέναντι στην παράταξη του, αλλά πολύ περισσότερο απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό, που οφείλει επιτέλους να σεβαστεί και να σταματήσει να υποτιμά, τόσο τα προβλήματα του όσο και την νοημοσύνη του!

Δεν με εμποδίζει κανείς να υποθέσω πως, κάπως έτσι συζητάνε και τους όρους των μνημονίων με την Τρόικα! Θα είχε σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον αν διέρρεε και κάποια βιντεοκασέτα από τους Τροϊκανούς, για τον «σκληρό» τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύονται τα συμφέροντα της χώρας, οι «εθνικοί μας ευεργέτες»!

Η «καραμέλα» για την πολυπόθητη σωτηρία της χώρας, όπου να ναι λιώνει και τότε θα πρέπει να ψάξουν καινούργια ψέματα να «χώσουν» στα περήφανα αυτιά μας, αυτό-προτείνοντας και πάλι τους αποτυχημένους εαυτούς τους, ως εγγυητές του μέλλοντος της μετα-μνημονιακής Ελλάδας.

Προς το παρόν πάντως έχουν επιδοθεί στον αγώνα άγρας πολιτικής πελατείας που θα ενδυναμώσει και πάλι την κραταιά θέση τους στο πολιτικό μας κατεστημένο. Αρέσκονται μάλιστα να αλιεύουν ψηφοφόρους σε δεξαμενές «συγγενικού» ιδεολογικού βάθους και να θολώνουν τα νερά σε άλλες δεξαμενές που δεν «τσιμπάνε»!

Σε αυτόν τον αγώνα δεν υπάρχουν φραγμοί, δεν τίθενται κανόνες και όρια, αρκεί να φτάσουν τον στόχο τους! Ο σκοπός «αγιάζει» τα μέσα και τα «δικά τους» μέσα μαζικής ενημέρωσης «αγιάζουν» τον σκοπό, συνεχίζοντας το αδιάκοπο «ψέκασμα»!

Στον αγώνα τους, έχουν επιστρατεύσει ως χορηγούς, διακεκριμένους ιδεολογικούς τους «συγγενείς» νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων εξ’ Ευρώπης και εξ’ Αμερικής, τραπεζικούς συμμάχους και οίκους αξιολόγησης που είναι έτοιμοι, με το αζημίωτο βέβαια, να υποστηρίξουν και να αναβαθμίσουν την οικονομία που, πριν τέσσερα χρόνια υποβάθμιζαν και καταβαράθρωναν, κι ας ήταν τότε λιγότερο το χρέος από ότι είναι σήμερα!

Είναι το λιγότερο ντροπή και ασέβεια να καμαρώνουν και να επαίρονται για το δημιούργημα τους, την Ελλάδα του δικού τους στημένου success story και του δικού τους «μαγειρεμένου» πρωτογενούς πλεονάσματος, την Ελλάδα της δικιάς τους «ανάπτυξης» με τις επιχειρήσεις ερμητικά κλειστές, όταν την ίδια στιγμή όλοι εμείς οι υπόλοιποι αντικρίζουμε καθημερινά, με πόνο ψυχής, την Ελλάδα των συσσιτίων, την Ελλάδα των άστεγων, την Ελλάδα των αυτοκτονιών, την Ελλάδα των μεταναστών, την Ελλάδα των ανέργων, την Ελλάδα των ανασφάλιστων, την Ελλάδα των καταχρεωμένων, την Ελλάδα των απολυμένων, να αναστενάζει στους δρόμους και στις συνοικίες!

Μέχρι τώρα, το σαθρό πολιτικό τους σύστημα έτριζε κατά καιρούς, γιατί ποτέ δεν είχε τις βάσεις του στέρεα μέσα στο λαό, αλλά με «επισκευές» του ποδαριού, προσωρινά μερεμέτια δηλαδή και επισκευαστές τους έμπειρους «εθνικούς μας εργολάβους», κατάφερναν μέχρι και την τελευταία στιγμή να το κρατούν όρθιο. Εμείς από τη μεριά μας, ως ανυποψίαστη, ακατέργαστη και άβουλη κοινωνική «μάζα», σχεδόν υπνωτισμένοι, υποδυόμαστε ενίοτε τους κουφούς, τους στραβούς και τους ανήξερους, γιατί θεωρούσαμε πως η δράση τους δεν μας έπληττε ατομικά, παραχωρώντας τους πολιτικό άλλοθι, για να συνεχίζουν ανενόχλητοι το καταστροφικό τους έργο!

Τώρα ποια βέβαια, το κομματικό κράτος στην τελευταία του έκδοση, ως ενιαίο, υποτελές πολιτικό απότοκο ανίερων κεντροδεξιών συμμαχιών, με πολιτική συγγένεια πρώτου βαθμού και γνήσιο τέκνο του δικομματισμού, έχει πλέον σαπίσει και η βρώμα και η δυσοσμία της σήψης αρχίζει να απλώνεται επικίνδυνα σε όλη τη χώρα.

Στη σαπίλα όμως, όσο και να κάνεις τα «στραβά μάτια», όσο και να κάνεις πως δεν ακούς, όσο και να κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, δεν μπορείς να κρατάς κλειστή και την μύτη σου για πολύ, γιατί κινδυνεύεις να σκάσεις…* Ο Γιάννης Μοσχονάς είναι εκπαιδευτικός

Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
10/4/2014

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions