ΠΑΤΡΙΣ :: Κρήτη :: Τοπικά Νέα :: Εμφάνιση άρθρου
Τοπικά Νέα Συνεντεύξεις Στήλες Προεκτάσεις Έρευνες
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


“Ζω κάθε ώρα τον πόνο του κόσμου”!
Αποκαλυπτικός ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης στην “Π”

Της Αννας Κωνσταντουλάκη

“Δώστε μου χρήματα, είμαι έτοιμος να αυτοκτονήσω”, “δώστε μου χρήματα, αν δεν το κάνετε θα πάνω να κλέψω”. Ανθρωποι ως επί το πλείστον Ηρακλειώτες που βρίσκονται σε απόγνωση από τα χρέη επισκέπτονται καθημερινά τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο και του ζητούν οικονομική βοήθεια.

Τους πνίγουν τα χρέη, έχουν οικογένειες που πρέπει να στηρίξουν, δεν βρίσκουν δουλειά, έχουν χάσει το κουράγιο τους, τις ελπίδες τους, έχουν σταματήσει να σκέπτονται λογικά.

“Οποιος έρχεται εδώ τον βοηθάμε, δεν τον διώχνουμε” είπε στην “Π” ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος ανέφερε: “Καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των συμπολιτών μας που ζητά βοήθεια. Είναι αποκαρδιωμένοι άνθρωποι που μου λένε ότι θα αυτοκτονήσουν, ότι θα πάνε να κλέψουν. Κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση χειροτερεύει”.

“Αδειασε το φιλόπτωχο ταμείο, προσφέρω στους φτωχούς το μισθό μου”

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης οι περισσότεροι από εκείνους που ζητούν βοήθεια δεν είναι αλλοδαποί αλλά Ηρακλειώτες, ωστόσο είναι τόσοι πολλοί και οι ανάγκες τόσο μεγάλες που το φιλόπτωχο ταμείο της Αρχιεπισκοπής έχει αδειάσει.

Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια ο κ.κ. Ειρηναίος προσφέρει όλο το μισθό του, ύψους 1900 ευρώ, σε ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια. Ο ίδιος μας είπε: “Αυτή τη στιγμή η Αρχιεπισκοπή έχει 35.000 ευρώ από τις εισφορές των ενοριών (κάθε ενορία προσφέρει το 7% των εσόδων της κάθε χρόνο) για να καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα όπως το ρεύμα, το νερό κ.ά. και τίποτα άλλο.

Το φιλόπτωχο ταμείο έχει αδειάσει, έχουμε δώσει όλα τα χρήματα σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη και δίνω και εγώ κάθε μήνα τον μισθό μου που είναι 1.900 ευρώ. Ολος ο μισθός μου πάει εδώ και χρόνια στους φτωχούς”.

Στο ερώτημα τι κάνει όταν και ο ίδιος χρειάζεται κάποια χρήματα, είπε: “Δεν χρειάζομαι τίποτα. Τρώω στην Αρχιεπισκοπή, έχω ένα κρεβάτι να κοιμάμαι, δεν έχω ανάγκη κάτι άλλο”.

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο, όταν και τα χρήματα από το μισθό του τελειώνουν, προσπαθεί να δανείζεται για να τα δίνει σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Οταν ρωτήσαμε τον Αρχιεπίσκοπο αν το παράδειγμά του το ακολουθούν και άλλοι ιεράρχες, είπε: “Δεν με απασχολεί τι κάνουν οι άλλοι”.

“Παρά την κρίση, πολλοί συνεχίζουν να ξοδεύουν”

Ο ίδιος δεν είναι αισιόδοξος για το αύριο γιατί όπως υπογραμίζει, οι άνθρωποι, παρά την μεγάλη κρίση συνεχίζουν να ξοδεύουν ασύστολα, να εκμεταλλεύονται τον συνάνθρωπό τους και δεν έχουν αλλάξει νοοτροπία.

Ο ίδιος εξηγεί: “Υπάρχει κόσμος που δείχνει μεγάλη αλληλεγγύη για τον διπλανό του. Από την άλλη βλέπω και πάρα πολλούς άλλους να ξοδεύουν ασυλόγιστα, να μην κάνουν οικονομίες. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτό που διάβασα ότι μέσα στις γιορτές η αγορά κινήθηκε πάρα πολύ και ο κόσμος υπήρξε ιδιαίτερα καταναλωτικός. Ανησυχώ για τον τρόπο με τον οποίο πορευόμαστε”.

“Γιατί να βλέπουμε μόνο αλλοδαπούς στα χωράφια;”

Ο Αρχιεπίσκοπος πρόσθεσε κάτι άλλο που προβληματίζει πολύ. Είπε ότι οι Ελληνες δεν θέλουν να κάνουν συγκεκριμένες δουλειές. Πήγα πρόσφατα σε ένα φυτώριο και ρώτησα τον ιδιοκτήτη γιατί έχει προσλάβει μόνο ξένους. Μου απάντησε ότι οι Ελληνες δεν θέλουν να κάνουν τέτοιες δουλειές.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει όλοι ν’ αλλάξουμε, διαφορετικά μια μέρα θα είμαστε ξένοι στον τόπο μας” κατέληξε.

Προσοχή! Αυτό το άρθρο έχει συνέχειες ...
Παρακαλώ χρησιμοποιείστε τα παρακάτω links για να τις διαβάσετε.

“Ζω κάθε ώρα τον πόνο του κόσμου”
“Ζω κάθε ώρα τον πόνο του κόσμου”!
Η δυστυχία σε αριθμούς
Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
23/1/2014

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions