ΠΑΤΡΙΣ :: Ελλάδα/Κόσμος :: Προεκτάσεις :: Εμφάνιση άρθρου
Εθνικά Νέα Στην Ευρώπη Στον Κόσμο Προεκτάσεις Έρευνες
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Επί Ξηρού… ακμής

Του Γιάννη Μοσχονά*

Η τρομολαγνεία στην Ελλάδα υπήρξε ανέκαθεν αγαπημένο θέμα των Μ.Μ.Ε. και ιδιαίτερα των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας.

Έτσι και τώρα, με αφορμή την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, καταδικασμένου τρομοκράτη ως μέλους της επαναστατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», τα περισσότερα τηλεοπτικά πάνελ γέμισαν με «ειδικούς», εγκληματολόγους και ψυχαναλυτές και φυσικά με τους συνήθεις απαραίτητους πολιτικούς «μαϊντανούς»!

Οικοδεσπότες αυτών των εκπομπών είναι οι γνωστοί καλοπληρωμένοι δημοσιο-γραφικοί τηλεοπτικοί «αστέρες», οι οποίοι συνεπείς στο καθήκον και στον «ακριβό» τους ρόλο, συνεχίζουν να επιδίδονται στο αγαπημένο τους «άθλημα» του εκφοβισμού του μέσου Έλληνα τηλεθεατή.

Σε αυτές τις εκπομπές η φλυαρία περισσεύει και η ειλικρίνεια είναι απούσα!

Όλοι τους, τέτοιες μόνο στιγμές θυμούνται την δημοκρατία στη χώρα μας και αναδεικνύουν ως μοναδική εξέχουσα απειλή γι’ αυτήν, την απόδραση ενός τρομοκράτη.

Πραγματική απειλή όμως για την δημοκρατία μας αποτελούν οι λόγοι που γεννούν αλλά και συντηρούν φαινόμενα ένοπλης βίας, από μια μερίδα ανθρώπων που υπό την επήρεια κάποιας λανθάνουσας επαναστατικής αντίληψης, νομίζουν ότι μπορούν μόνοι τους και με αυτό τον τρόπο να αλλάξουν τον κόσμο!

Αν ο κόσμος μας ήταν πραγματικά καλός, τότε κανείς δεν θα ήθελε να τον αλλάξει!

Αν το κύριο συστατικό της δημοκρατίας μας, που είναι η δικαιοσύνη, λειτουργούσε απρόσκοπτα και αμερόληπτα, το περί δικαίου αίσθημα θα αποτελούσε το πραγματικό αντίδοτο, σε οποιαδήποτε απειλή των δημοκρατικών μας θεσμών!

Δυστυχώς όμως, για ακόμα μία φορά, χάθηκε μια ευκαιρία να αναδειχθεί το θέμα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, με ειλικρίνεια και αυτοκριτική, εστιάζοντας την προσοχή μας στους λόγους και τις αιτίες που δημιουργούν τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Αντί αυτού, εκείνοι που ανέλαβαν να αναδείξουν δημοσιογραφικά το θέμα, αναλώθηκαν για άλλη μια φορά σε τεχνικές λεπτομέρειες κατασταλτικού χαρακτήρα, που έχουν να κάνουν με τη χορήγηση αδειών των έγκλειστων στις φυλακές, με τις ευθύνες των σωφρονιστικών υπαλλήλων και με την ασφάλεια των φυλακών μας.

Το κεφάλαιο «τρομοκρατία» αποτελεί αναμφισβήτητα μια πληγή και μια τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης αυτού του τόπου!

Είναι ένα φαινόμενο που δεν αφορά μόνο εμάς αλλά και όλο τον κόσμο.

Οι «φίλοι» μας οι Αμερικάνοι, που μόνο κάτι τέτοιες στιγμές μας θυμούνται, δείχνουν ανήσυχοι και τρομαγμένοι και τα διαβήματα τους προς την πλευρά μας, για την άμεση σύλληψη του Ξηρού είναι σε έντονο ύφος, ενώ η «αμέριστη» συνεργασία τους με τις Ελληνικές αρχές θεωρείται επιβεβλημένη!

Στην κόψη του ξυραφιού δοκιμάζονται η δημοκρατία μας, η αντοχή μας αλλά ακόμα και αυτή η λογική μας!

Στον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο μας φαίνεται ότι ο παραλογισμός αποτελεί πλέον δομικό στοιχείο του!

Είναι απορίας άξιον πώς γίνεται, ένας άνθρωπος, έστω και τρομοκράτης, να φοβίζει και να απειλεί ολόκληρη την Υφήλιο και την ίδια στιγμή, έντεκα εκατομμύρια ανθρώπους, να μην τους υπολογίζει και να μην τους φοβάται κανείς…!

*Ο Γιάννης Μοσχονάς είναι εκπαιδευτικός


Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
22/1/2014

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions