Το τελευταίο αντίο στον γνωστό εικαστικό Τίτο Πετράκη θα πουν σήμερα συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοί του.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 3 το μεσημέρι από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.

Για τον θάνατο του Κρητικού καλλιτέχνη ο δήμαρχος Ηρακλείου έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Ο θάνατος του σπουδαίου εικαστικού Τίτου Πετράκη, ενός ανθρώπου που άφησε τη σφραγίδα του στα πολιτιστικά πράγματα του Ηρακλείου και της Κρήτης βύθισε στο πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο του νησιού μας.

Πολυσύνθετη καλλιτεχνική φύση με πλούσιο ταλέντο άνοιξε καινούργιους δρόμους στη χαρακτική αλλά και στο ψηφιδωτό δημιουργώντας μια νέα εικαστική αντίληψη και ένα προσωπικό στυλ. Ακούραστος και πολυδιάστατος είχε μια συνεχή παρουσία και συνέλαβε ουσιαστικά και από διάφορες θέσεις στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Ο θάνατος του δημιουργεί δυσαναπλήρωτο κενό στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού αλλά και στο Δήμο Ηρακλείου, στην επιτροπή πολιτισμού του οποίου υπήρξε ενεργό μέλος για πολλά χρόνια. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και εύχομαι να είναι ελαφρύ το κρητικό χώμα που θα τον σκεπάσει”.

ΜΕΤΗ

Από το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

“Το συμβούλιο και τα μέλη του Μουσείου Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου θρηνούν την απώλεια του φίλου και εξαιρετικού εικαστικού Τίτου Πετράκη. Ο Τίτος, παραμένει ζωντανός με το πλούσιο έργο που έχει αφήσει. Σε μας, η παραμονή του αυτή θα είναι διαρκής δεδομένου ότι η τελευταία εγκατάσταση για τη μεγάλη του αγάπη, που υπήρξε το Θέατρο Σκιών, βρίσκεται και μαρτυρά την αξία του στην αίθουσά μας.

Η τιμή που οφείλουμε στη μνήμη του πλέον θα καθοριστεί από τις ενέργειες που θα προκύψουν από μέρους μας προς την κατευθυνση της ανάδειξης του πλούσιου έργου που άφησε, ιδιαίτερα στο τομέα της κοπιδιαστικής τέχνης. Για μας θα είναι πάντα παρών”.