ΠΑΤΡΙΣ :: Εκπαίδευση :: Εκπαιδευτικά Νέα :: Εμφάνιση άρθρου
Εκπαιδευτικά Νέα Στήλη ΕΛΜΕ Αποτελέσματα Εξετάσεων Διορισμοί / Μεταθέσεις
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Ποιους διώχνουν από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης
Με βάση τους προσωρινούς πίνακες

Του Γιάννη Ζωράκη

Αφήνουν χωρίς τεχνικό προσωπικό το Ίδρυμα

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί η λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης, μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων διοικητικών υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Η κατάσταση προκαλεί πανικό, αφού το ΑΣΕΠ δημοσιοποιεί κι επίσημα τους πίνακες μοριοδότησης των υπαλλήλων και άρα φέρνει πιο κοντά στη διαθεσιμότητα υπαλλήλους που συγκεντρώνουν τα χαμηλότερα μόρια στην κατάταξη. Υπενθυμίζεται ότι σε διαθεσιμότητα αναμένεται να τεθούν από τον Δεκέμβριο οι 12 διοικητικοί υπάλληλοι κατηγορίας Υ.Ε. φυλάκων και 2 διοικητικοί υπάλληλοι κατηγορίας Δ.Ε. φυλάκων, με δεδομένο ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο των διοικητικών υπαλλήλων κ. Παναγιώτη Κακουδάκη, η Ενιαία Αρχή Πληρωμών ήδη τους καταβάλλει το 70 % των αποδοχών τους, δηλαδή τις προβλεπόμενες αποδοχές σε περίπτωση διαθεσιμότητας.

Με την εφαρμογή παράλληλα των πινάκων διαθεσιμότητας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στην κατάρρευση, αφού σύμφωνα με την ΚΥΑ 2601 της 15ης Οκτωβρίου, σε διαθεσιμότητα πρόκειται να τεθούν και οι οκτώ τεχνικοί του Πανεπιστημίου Κρήτης, που αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα ολέθριες συνέπειες για το Ίδρυμα.

Όπως υποστηρίζουν οι υπάλληλοι που ανήκουν στην κατηγορία των τεχνικών, η κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία έχουν πραγματοποιήσει ολέθριο σφάλμα, αφού με την απόφαση τους να θέσουν σε διαθεσιμότητα το σύνολο των τεχνικών, θέτουν παράλληλα το Πανεπιστήμιο σε κίνδυνο. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν θα υπάρχει κανείς διοικητικός υπάλληλος για να ελέγχει τις αρκετά επικίνδυνες ηλεκτρολογικές και ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις.

Ποιοι κινδυνεύουν με διαθεσιμότητα

Με βάση την ΚΥΑ 2601 της 15ης Οκτωβρίου, σε διαθεσιμότητα πρόκειται να τεθούν 2 Διοικητικοί Υπάλληλοι Τ.Ε. Βιβλιοθηκονόμων, 8 διοικητικοί υπάλληλοι Δ.Ε. Τεχνικών, 14 διοικητικοί υπάλληλοι Δ.Ε. Διοικητικού Λογιστικού και 7 διοικητικοί υπάλληλοι Π.Ε. Διοικητικού Οικονομικού.

Αν λοιπόν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης εφαρμοστούν χωρίς να υπάρξουν αλλαγές στην κατηγοριοποίηση ή άλλες ενστάσεις από τους υπάλληλους Τ.Ε. Βιβλιοθηκονόμων σύμφωνα με την ΚΥΑ 2601 της 15ης Οκτωβρίου, περισσότερο επίφοβοι να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας είναι οι Παναγιώτα Διαμάντη και η Αντιγόνη Ακουμιανάκη. Με βάση την ίδια ΚΥΑ, τον κίνδυνο να τεθούν σε διαθεσιμότητα αντιμετωπίζουν από την κατηγορία Δ.Ε. Τεχνικών όλοι οι τεχνικοί, δηλαδή οι Νικόλαος Αλεξαντωνάκης, Χριστόφορος Σμαργιαννάκης, Ευάγγελος Σαλιάκας, Γεώργιος Καρκαβάτσος, Άγγελος Καραθανάσης, Χαράλαμπος Κρασσάς, Γεώργιος Ζάχος και Στέφανος Παπαδάκης. Υπενθυμίζεται ότι η ΚΥΑ προβλέπει την αποχώρηση συνολικά 9 τεχνικών υπαλλήλων, ενώ το Πανεπιστήμιο διαθέτει μόνο 8.

Την αποχώρηση 14 συνολικά υπαλλήλων προβλέπει η ΚΥΑ 2601 από την κατηγορία ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού. Έτσι, εφόσον η κατάταξη δεν αλλάξει και δεν υπάρξει κάποια διαφοροποίηση, τον κίνδυνο να τεθούν σε διαθεσιμότητα αντιμετωπίζουν οι Μπατζακάκη Ευαγγελία, Παντελάκη Νίκη, Ζωάκης Παντελής, Σπυριδάκη Αθηνά, Πατραμάνης Ιωάννης, Γραφανάκη Φωτούλα, Βλαχάκη Ειρήνη, Μακράκη Ειρήνη – Ανδρομάχη, Γοργοράπτη Ευαγγελία, Κουμουλά Αργυρή, Καλαϊτζάκη Στυλιανή, Δοκουμετζίδη Ευγενία, Τσώλης Βασίλειος και Αρχοντάκη – Ξημέρη Μαρίνα Μαρτζ.

Συνολικά 7 υπάλληλοι προβλέπεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα από την κατηγορία Π.Ε. Διοικητικού Οικονομικού. Εφόσον λοιπόν ισχύσουν οι υφιστάμενοι πίνακες χωρίς αλλαγές, μεγαλύτερο κίνδυνο για να τεθούν σε διαθεσιμότητα διατρέχουν οι Βουλγαράκη Παρασκευή, Σπετσίδου Παναγιώτα, Ακουμιανάκη Μαρία, Φοβάκης Γεώργιος, Τζανάκη Αντωνία, Νικολουδάκη Ελευθερία και Βισκαδουράκη Σοφία.

Αναφέρεται ότι το ΑΣΕΠ δεν κοινοποίησε τους πίνακες κατάταξης των φυλάκων.

Αδύνατη η λειτουργία του Ιδρύματος

Την άμεση αντίδραση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ευριπίδη Στεφάνου προκάλεσε η δημοσιοποίηση των πινάκων κατάταξης.

«Είναι θλιβερό να μιλάμε για την απομάκρυνση ανθρώπων των οποίων το μέλλον είναι αβέβαιο την επόμενη ημέρα» αναφέρει μεταξύ άλλων με δηλώσεις του στην «Π» ο κ. Στεφάνου για να προσθέσει:

«Δεν είναι ακόμα δεδομένο το ποιοι θα φύγουν και με ποιο τρόπο θα οριστικοποιηθούν οι πίνακες, αλλά δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πέρα από τους ανθρώπους, στους οποίους θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα, το Πανεπιστήμιο δεν θα έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει. Αυτό το έχουμε επισημάνει πολλαπλά προς όλους τους αρμόδιους και μας θλίβει το όλο γεγονός και η όλη διαδικασία, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο όμως και για τη λειτουργία του Ιδρύματος».

Την άποψη πως το υπουργείο θα πρέπει αναγκαστικά να προσλάβει νέο προσωπικό για τα άτομα που θα θέσει σε διαθεσιμότητα, εκφράζει ο πρόεδρος των διοικητικών υπαλλήλων κ. Παναγιώτης Κακουδάκης.

«Οι πίνακες είναι προσωρινοί και δεν ξέρουμε ακόμα ποια θα είναι τα τελικά αποτελέσματα και πώς θα ολοκληρωθεί η διαδικασία» αναφέρει ο κ. Κακουδάκης για να προσθέσει:

«Ούτως ή άλλως όμως εμείς, από την αρχή είμασταν αντίθετοι στην πολιτική της διαθεσιμότητας. Από την αξιολόγηση του Πανεπιστημίου δεν προέκυπτε πλεονάζον προσωπικό. Άνθρωποι που θα φύγουν σήμερα πρέπει άμεσα να αντικατασταθούν για να μπορέσει να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο».

Προσοχή! Αυτό το άρθρο έχει συνέχειες ...
Παρακαλώ χρησιμοποιείστε τα παρακάτω links για να τις διαβάσετε.

Στα άκρα η κόντρα με τα ΑΕΙ
Στα άκρα η σύγκρουση στα Πανεπιστήμια!
Ποιους διώχνουν από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης
Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
19/11/2013

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions