ΠΑΤΡΙΣ :: Κρήτη :: Τοπικά Νέα :: Εμφάνιση άρθρου
Τοπικά Νέα Συνεντεύξεις Στήλες Προεκτάσεις Έρευνες
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


ΡΕΒΕΚΚΑ ΚΑΡΟΥΖΟΥ: Από το πάρτι και τη χλιδή εδώ, με χειροπέδες στη φυλακή!

Στη φυλακή και η γυναίκα του Γιάννη Καρούζου

Γνωστή από τις κοσμικές επαφές της και στο Ηράκλειο

Κατηγορείται για υπόθεση φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης παράνομων εσόδων

Η κ. Σκαφτούρα φέρεται να αναφέρει στο υπόμνημα πως ο επιχειρηματίας ασκούσε την πλήρη διοίκηση των εταιρειών του Ομίλου σε όλους τους τομείς.

Χαρακτηρίζει δε «απολυταρχικό τον τρόπο που διοικούσε» ο πρώην σύζυγός της και αναφέρει ότι η ίδια δεν είχε καμία δυνατότητα να μεταβάλει τις βουλές του.


Προφυλακιστέα κρίθηκε χθες μετά την απολογία της ενώπιον του ανακριτή, αρμόδιου για θέματα διαφθοράς, η πρώην σύζυγος του επιχειρηματία Ιωάννη Καρούζου, Ρεβέκκα Σκαφτούρα, γνωστή και από τις κοσμικές επαφές που είχε και στο Ηράκλειο που κατηγορείται σε υπόθεση φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης παράνομων εσόδων μεγάλων ποσών στην οποία εμπλέκονται και τραπεζικά στελέχη.

Όπως είναι γνωστό, η κ. Σκαφτούρα συνελήφθη πριν λίγες ημέρες μετά από ένταλμα του ανακριτή Γ. Ανδρεάδη, καθώς της αποδίδεται ενεργή συμμετοχή σε μια σειρά παράνομων πράξεων που φέρεται να οργάνωσε με τον πρώην σύζυγο της, ως στέλεχος των επιχειρήσεών τους στον χώρο των κατασκευών.

Οι κατηγορίες που την βαρύνουν αφορούν φοροδιαφυγή, που φέρεται να υπερβαίνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και ηθική αυτουργία σε απιστία, που φέρονται να διέπραξαν στελέχη τεσσάρων τραπεζών που ενέκριναν την χορήγηση επισφαλών δανείων σε επιχειρήσεις του Ομίλου Καρούζου. Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα τα επίμαχα δάνεια φαίνεται να ξεπερνούν, συνολικά, τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Η κατηγορουμένη, με υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή, υποστηρίζει ότι είναι αθώα, ο δε συνήγορός της Αλέξανδρος Λυκουρέζος ανέφερε ότι η εντολέας του αντέκρουσε όλα όσα της καταλογίζονται.

Η υπόθεση Καρούζου απασχόλησε την δικαιοσύνη μετά από καταγγελίες και προσφυγές πρώην συνεργάτη τού επιχειρηματία για εκτεταμένη φοροδιαφυγή και «ξέπλυμα χρημάτων» μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων.

Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
18/9/2013

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions