ΠΑΤΡΙΣ :: Ελλάδα/Κόσμος :: Προεκτάσεις :: Εμφάνιση άρθρου
Εθνικά Νέα Στην Ευρώπη Στον Κόσμο Προεκτάσεις Έρευνες
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


«Μαζί φάγαμε;»

Του Γιάννη Μοσχονά*

Το πιο επιτυχημένο σύνθημα των καιρών «Μαζί τα φάγαμε…» όπως αποδεικνύεται στην πράξη κατόρθωσε τελικά να καλλιεργήσει και να επιβάλει το συναίσθημα της συνενοχής στη συνείδηση του νεοέλληνα, καθιστώντας τον ως την αιτία όλων των δεινών που μας ακολουθούν!

Αυτό το συναίσθημα αποτέλεσε και συνεχίζει δυστυχώς να αποτελεί, το κυριότερο πολιτικό άλλοθι των δανειστών μας στην διαρκή προσπάθεια τους να μας εξαθλιώνουν ολοένα και περισσότερο.

Με εκτελεστικό τους όργανο το νεοφιλελεύθερο δίπολο της συγκυβέρνησης, τους γνωστούς πια σε όλους μας «σωτήρες του έθνους» και με δεδομένους αυτόκλητους συμμάχους, ένα μεγάλο μέρος των μέσων μαζικής επικοινωνίας, αλλά και κάποιες ομάδες αυτοαποκαλούμενων εκπροσώπων του πνεύματος, απαρτιζόμενες από ατάλαντους «συγγραφίσκους» φθηνών αναγνωσμάτων παραλίας, που κατορθώνουν να διαβάζουν μόνο οι ίδιοι και όντας όψιμα προσαρτημένοι στο ποθητό άρμα της εξουσίας, προσπαθούν να καλλιεργούν και να συντηρούν στις λεγόμενες «εύπλαστες» λαϊκές μάζες, το συναίσθημα ότι φταίμε εμείς οι πολίτες για ότι κακό συμβαίνει γύρω μας και καλά να πάθουμε!

Η πλύση εγκεφάλου είναι διαρκής και με χαρακτηριστικά επιστημονικού ψυχολογικού εκβιασμού.

Για την κατάσταση που βιώνουμε φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, μας λένε, που είναι πολλοί και άχρηστοι, απουσιάζουν οι περισσότεροι από τις θέσεις τους και θα πρέπει να απολυθούν οι μισοί από αυτούς για να δουλεύει καλύτερα ο δημόσιος τομέας.

Φταίνε οι εκπαιδευτικοί των δημόσιων σχολείων είπαν, γιατί δεν χρειάζονται οι περισσότεροι, αφού έτσι και αλλιώς οι μαθητές καταφεύγουν στις ιδιωτικές υπηρεσίες εκπαίδευσης.

Φταίνε οι «ταβερνιάρηδες» που δεν κόβουν αποδείξεις, αλλά και όσοι από εμάς καταφέρνουν ακόμα να εμφανίζονται σε αυτά τα «παραδεισένια μέρη», χωρίς να απαιτούμε ένα «χαρτάκι» που μας είναι ουσιαστικά εντελώς άχρηστο!

Φταίνε οι χωρικοί που διοργανώνουν πανηγύρια προς τιμήν κάποιου «θερινού Άγιου» και δεν επιτρέπουν στους «εισπράκτορες του κράτους» να επιτελούν με επιμέλεια τους ελέγχους τους!

Φταίνε οι «τζαμπατζήδες» επιβάτες των λεωφορείων που πηδάνε από τα παράθυρα για να μην πληρώσουν το επίσης υποτιμημένο στη συνείδηση μας 1,5 ευρώ! (511 δραχμές).

Υπολογίζουν βεβαίως ότι αυτές οι «εύπλαστες» μάζες των πολιτών στους οποίους απευθύνουν την προπαγάνδα τους, δεν είναι σε θέση λόγω γενικότερης παιδείας, να εξάγουν συμπεράσματα για το δημοσιονομικό όφελος που θα μπορούσε να αποκομίσει η χώρα από τους παραπάνω «φταίχτες»!

Σιωπούν όμως επιδεικτικά και συνωμοτικά θα έλεγα, για την «ταμπακιέρα», αποκρύπτοντας συνειδητά έτσι την αλήθεια και την ουσία του προβλήματος.

Κανένα τηλεοπτικό κανάλι και κανένας κρατικοδίαιτος «ξερόλας» δεν μας ενημέρωσε για τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ που έκαναν δώρο προς την SIEMENS οι «σωτήρες του έθνους» μας!

Κανένας εκπρόσωπος και εκφραστής της νομιμότητας και της δικαιοσύνης σε αυτόν τον τόπο δεν μας ενημέρωσε για το 1 δισεκατομμύριο ευρώ που φοροδιαφεύγουν κάθε χρόνο τα μεγαθήρια των πολυεθνικών εταιρειών με θυγατρικές τους στην ελληνική επικράτεια, με τις ευχές των «σωτήρων του έθνους»!

Κανένας εμπνευσμένος, λαλίστατος και πολυγραφότατος εκπρόσωπος του πνεύματος, δεν θέλησε να σχολιάσει την λογική της «ευεργεσίας» της πολιτείας απέναντι στους έλληνες εφοπλιστές, απαλλάσσοντας τους από κάθε φορολογία, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο!

Κανένας πολιτικός δεν μας εξήγησε γιατί και προς όφελος τίνος, δεν διεκδικήσαμε ως κράτος, όπως οφείλαμε άλλωστε, την είσπραξη των γερμανικών αποζημιώσεων, ως νομίμως οφειλόμενων προς την ελληνική πολιτεία!

Το δημοσιονομικό όφελος της «ταμπακιέρας» πάλι δεν θα μπορέσουν να το υπολογίσουν οι «εύπλαστες» λαϊκές μάζες, όχι όμως αυτή τη φορά λόγω έλλειψης παιδείας, αλλά γιατί από μόνο του το μέγεθος αυτό είναι ανυπολόγιστο!

Η δική μου διαπίστωση είναι ότι, όσο δεν αποβάλουμε από πάνω μας το συναίσθημα της συνενοχής, όσο συνεχίζουμε να γινόμαστε πιόνια στο στημένο πανάθλιο παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού, παρατάσσοντας την μια τάξη εργαζομένων απέναντι στην άλλη, η κατάσταση δυστυχώς θα γίνεται ολοένα και δυσκολότερη για τους απλούς έλληνες πολίτες!

Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πρόσωπα και καταστάσεις, διεκδικώντας να δίνουμε εμείς οι ίδιοι τις ερμηνείες αλλά και να αποδίδουμε κατά την κρίση μας τις ευθύνες εκεί όπου πραγματικά υπάρχουν!

Να σταματήσουμε να κοιτάμε το δέντρο και να μη βλέπουμε το δάσος!

Έχουμε φτάσει δυστυχώς στο σημείο, να έχουμε σχεδόν ξεχάσει και εκείνον ακόμα τον «άνθρωπο με το κανό» στο πέλαγος και κυνηγάμε τον «ταβερνιάρη» της παραλίας…!

* Ο Γιάννης Μοσχονάς είναι εκπαιδευτικός

Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
22/8/2013

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions