Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Το διαδίκτυο στη Ζωή μας: Δυνατότητες, Ασφαλή Χρήση, Κατάχρηση και Εθισμός» θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τις 9.30 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι , στην αίθουσα της παλιάς Δημοτικής Λαχαναγοράς (στην παραλιακή λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου, απέναντι από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης) και θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Την εκδήλωση οργανώνουν το Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού σε συνεργασία με το Σύλλογο Καθηγητών Πληροφορικής Ανατολικής Κρήτης και τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου.Θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω ομιλίες:

ʽʼΣύγχρονες εφαρμογές και υπηρεσίες του διαδικτύου” με ομιλητή τον πρόεδρο του Συλλόγου Καθηγητών Πληροφορικής Ανατολικής Κρήτης κ.Λεωνίδα Παπαδάκη.

ʽʼΠόσο ασφαλής είναι η δραστηριότητα μας στο διαδίκτυο;ʼʼ με ομιλητή τον επίκουρο καθηγητή του ΑΤΕΙ κ.Χάρη Μανιφάβα.

Το θέμα ʽʼΚατάχρηση και εθισμός στο διαδίκτυο” θα αναπτύξει η κ.Μαρία Παναγιωτάκη, υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ηρακλείου

ʽʼSafeline: Η ελληνική γραμμή καταγγελιών παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο” με ομιλίτρια την κ.Μελιτίνη Χριστοδουλάκη, από το Ιδρυμα Τεχνολογίας Ερευνας Ινστιτούτο Πληροφορικής, νομικό, υπεύθυνη επικοινωνίας της Safeline.

Για το θέμα ʽʼΑσφάλεια στο διαδίκτυο: Ο ρόλος της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτονικού εγκλήματοςʼʼ θʼ αναπτύξει εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διευθυνσης Ηρακλείου.

Ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Σχολικού δικτύου κ.Μιχάλης Καλογήρου θα μιλήσει με θέμα ʽʼΠολιτικές δράσεις του Πανελλήνιου Σχολικού δικτύου για την ασφάλεια των μαθητών στο διαδίκτυο ʽʼκαι ο καθηγητής Πληροφορικής στο Γυμνάσιο Μαλίων κ.Νεκτάριος Κοκολάκης θα μιλήσει για τις ʽʼΠρακτικές συμβουλές στην χρήση των υπηρεσιών του διαδικτύου.ʼʼ