ΠΑΤΡΙΣ :: Κρήτη :: Συνεντεύξεις :: Εμφάνιση άρθρου
Τοπικά Νέα Συνεντεύξεις Στήλες Προεκτάσεις Έρευνες
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Ετσι παραβιάζουν στο διαδίκτυο τα προσωπικά δεδομένα

”Η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο αυξάνεται ραγδαία”

Η Ηρακλειώτισσα νομικός και εκπρόσωπος της Safeline Μελιτίνη Χριστοδουλάκη μιλά στην “Π”


Της Αντωνίας Κουτσάκη

Καθημερινά η Safeline, η Ελληνική Aνοικτή Γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο, λαμβάνει δεκάδες καταγγελίες για ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας, σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών, οικονομικές απάτες, ρατσισμό αλλά και απειλές.

Το διαδίκτυο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας προσφέροντας σηματικά οφέλη αλλά λόγω της μεγάλης του δύναμης, κρύβει και σημαντικούς κινδύνους κυρίως για τα παιδιά.

Η Ηρακλειώτισσα κ. Μελιτίνη Χριστοδουλάκη νομικός και υπεύθυνη επικοινωνίας της Safeline, μιλώντας στην “Π” με αφορμή την ημερίδα που διοργανώνεται σήμερα στο Ηρακλειο για “Το διαδίκτυο στη Ζωή μας” επισημαίνει ότι “η παραβίαση προσωπικών δεδομένων είναι η περίπτωση που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αυξητική τάση γεγονός που οφείλεται στη συμμετοχή των συστημάτων κοινωνικής δικτύωσης που γίνονται όλο και πιο δημοφιλή”.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από τις 2598 καταγγελίες που δέχτηκε η SafeLine το 2012 οι 845 αφορούσαν στο Facebook, οι οποίες περιελάμβαναν περιπτώσεις δημιουργίας ψεύτικων προφίλ, διαδικτυακό εκφοβισμό (cyber bulling).

“Η δυνατότητα τονίζει- η κ. Χριστοδουλάκη - να μοιραστεί πολλά από τα προσωπικά δεδομένα με ένα εύρος 300 ή 400 διαδικτυακών «φίλων» θέτει σε κίνδυνο την προσωπική ζωή και την ιδιωτικότητα του ατόμου που εκτίθεται. Για το λόγο αυτό, συμβουλεύουμε μικρούς και μεγάλους να μην αναρτούν με ευκολία φωτογραφίες, βίντεο ή άλλου είδους προσωπικά δεδομένα στο διαδίκτυο”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα περιστατικά επικοινωνίας μέσω διαδικτύου με σκοπό την αποπλάνηση ανηλίκων έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό. ”Εάν τα παιδιά ήταν περισσότερο δύσπιστα και δε διατηρούσαν επικοινωνία με αγνώστους τότε τέτοιου είδους περιστατικά θα μειώνονταν σε ικανοποιητικό βαθμό”, αναφέρει η κ. Χριστοδουλάκη.

Η ηρακλειώτισσα νομικός, μιλά στην “Π” για τις παγίδες, τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς αλλά και οι ανήλικοι αλλά και για το πώς κάποιος μπορεί να καταγγείλει και ανώνυμα κάποιο περιστατικό που θα υποπέσει στην αντίληψή του.

Προσοχή! Αυτό το άρθρο έχει συνέχειες ...
Παρακαλώ χρησιμοποιείστε τα παρακάτω links για να τις διαβάσετε.

Ετσι παραβιάζουν στο διαδίκτυο τα προσωπικά δεδομένα
“Συνηθισμένο φαινόμενο ο διαδικτυακός εκφοβισμός”
“Είναι σημαντικό να υπάρχει όριο και έλεγχος από τους γονείς”
2.598 καταγγελίες το 2012
“Πώς γίνονται οι καταγγελίες και πώς προστατεύεται το θύμα”
Σήμερα στο Ηράκλειο Ημερίδα για το διαδίκτυο
Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
18/5/2013

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions