ΠΑΤΡΙΣ :: Κρήτη :: Τοπικά Νέα :: Εμφάνιση άρθρου
Τοπικά Νέα Συνεντεύξεις Στήλες Προεκτάσεις Έρευνες
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Αντίδραση για το χώρο κατασκευής του νέου γηροκομείου στη Λατσίδα

Την πλήρη αντίθεσή του στην επιλογή της περιοχής όπου προγραμματίζεται η κατασκευή νέου γηροκομείου-μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, ιδιοκτησίας της Ιεράς Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου, δηλαδή στη Λατσίδα Νεάπολης, διατυπώνει με ανοιχτή επιστολή-ένσταση ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Βραχασίου Γιώργος Μαρκάκης.

Μάλιστα ο ίδιος κατέθεσε ένσταση κατά της επίμαχης απόφασης που έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου και αφορούσε στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση καθώς κρίθηκε, όπως επισημαίνεται, ότι ο πρώην κοινοτάρχης δεν έχει έννομο συμφέρον.

Στην ανοιχτή επιστολή του, ο κ. Μαρκάκης εστιάζει κυρίως στην ακαταλληλότητα της περιοχής λόγω κλίματος αφού, όπως αναφέρει, είναι υγρότοπος. Διερρωτάται γιατί θα πρέπει να διατεθούν σε εποχές οικονομικής κρίσης εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για το νέο γηροκομείο όταν, όπως επισημαίνει, υπάρχουν στο Σελη νάρι κτιριακά συγκροτήματα 2000 τ.μ. ελεύθερης διάθεσης. Μάλιστα μιλάει για την “πρωτοφανή σπουδή του Μητροπολίτη να καταργήσει το γηροκομείο που υπήρχε παλαιότερα στην Ιερά Μονή Σεληναρίου”. Εκφράζει ερωτηματικά γιατί επιλέχθηκε τελικά η συγκεκριμένη τοποθεσία αν και οι προγενέστερες διαβεβαιώσεις το Μητροπολίτη ανέφεραν ότι το νέο γηροκομείο θα ανεγερθεί στην περιοχή του Σισίου. Επιπλέον υποστηρίζει ότι στην δυτική πλευρά του νομού Λασιθίου υπάρχουν δομές που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα προβλήματα γεροντικής ηλικίας, ενώ στην άλλη πλευρά υπάρχει έλλειμα δομών. “Εφόσον η τοπική Μητρόπολη επεκτείνεται μέχρι τη Χερσόνησο, είναι αυτονόητο ότι και η περιοχή αυτή θα πρέπει να εξυπηρετείται από ένα κοινωφελές γηροκομέιο”.

Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
13/12/2012

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions