ΠΑΤΡΙΣ :: Κρήτη :: Συνεντεύξεις :: Εμφάνιση άρθρου
Τοπικά Νέα Συνεντεύξεις Στήλες Προεκτάσεις Έρευνες
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


“Η μουσική είναι η πιο άμεση τέχνη, το θέμα είναι πώς χρησιμοποιείται”
Ο Σωτήρης Αλεξάκης μιλά στην “Π” για τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με το συγκρότημα “Ομερτά”

Της Κατερίνας Μυλωνά

“Το να φτιάξεις ένα σχήμα είναι σα να έχεις ερωτική σχέση, κάποια στιγμή θα έχεις και τους τριγμούς, τις εντάσεις και εξαρτάται πώς θα επιβιώσει αυτή η σχέση”

Με επιρροές από μουσική της Μεσογείου, ρεμπέτικα τραγούδια, κρητική μουσική και άλλα ακούσματα, δημιουργήθηκε ο πρώτος προσωπικός δίσκος (CD) του Σωτήρη Αλεξάκη, και του συγκροτήματος «ΟΜΕΡΤΑ». Περιέχει τραγούδια τα οποία ερμηνεύουν εκτός από τον ίδιο, και άλλοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες όπως η Μαρία Φασουλάκη και ο Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης).

Ο Σωτήρης Αλεξάκης μιλά στην «Π» για την προσωπική του πορεία, το «μυστικό» του να μένει ένα συγκρότημα ενωμένο και τη μουσική σκηνή στο Ηράκλειο, όπου ενώ υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες, οι χώροι για να παρουσιάσει κανείς τη δουλειά του είναι ελάχιστοι.

«Λόγω της κρίσης το πρώτο πράγμα που οι άλλοι κόβουν είναι η ψυχαγωγία, στην αρχή βέβαια, μετά επιστρέφουν στην ψυχαγωγία γιατί δεν μπορούν να επιβιώσουν αλλιώς», αναφέρει.

Μιλήστε μας για την πορεία σας, πότε ασχοληθήκατε πρώτη φορά με τη μουσική;

«Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μουσική επαγγελματικά το 1997, έπαιζα με διάφορα σχήματα, τους «Νεάρχου Παράπλους», με τους οποίους είχαμε κάνει μία δισκογραφική δουλειά, τους «Μέθεξις» και τώρα τους «Ομερτά». Έχω κάνει αρκετές συναυλίες, ιδιαίτερα το 2000 με 2003 με τους «Νεάρχου Παράπλους».

Η τελευταία σας δισκογραφική δουλειά πότε κυκλοφόρησε;

«Πριν ένα μήνα, από ανεξάρτητη εταιρεία, από χέρι με χέρι περισσότερο και θα είναι στα δισκοπωλεία της πόλης. Συμμετέχει η Μαρία Φασουλάκη που τραγουδάει δύο κομμάτια και ο Γιώργης Ξυλούρης. Οι «Ομερτά» είμαστε εγώ, ο Στέφανος Κουρουπάκης παίζει μπάσο και ο Γιάννης Κουτσαυτάκης παίζει πλήκτρα και έχει κάνει την παραγωγή.

Οι «Ομερτά» πότε σχηματίστηκαν;

«Πριν δύο χρόνια, τότε που ξεκίνησαν οι ηχογραφήσεις. Το όνομα είναι στη φιλοσοφία ότι μοιράζεσαι ένα μυστικό που είναι η μουσική. Το μοιράζεσαι με τους φίλους σου και γίνονται όλοι αρωγοί στο μυστικό και μεγαλώνει, γίνεται σαν ένας κύκλος με φίλους.»

Γενικότερα, η μουσική είναι μία μυσταγωγία;

«Οι μουσικοί είμαστε περισσότερο για τα live και όχι τις ηχογραφήσεις. Η μουσική είναι επικοινωνία, είναι γλώσσα για μένα.»

Ποιες είναι οι επιρροές σας;

«Ο δίσκος αποτελείται από πάρα πολλές επιρροές, από ακούσματα που αρέσουν σε μένα και τους μουσικούς που συμμετέχουν. Με τους «Νεάρχου Παράπλους» έμαθα ένα κομμάτι της μουσικής της Μεσογείου κι αυτό με επηρέασε πάρα πολύ στη μελέτη. Γενικά είμαι ακροατής, μου αρέσει να ακούω και να παίρνω. Δεν αντλώ από κάποια συγκεκριμένα μουσικά ακούσματα, είμαι ακροατής πρώτα. Θεωρώ ότι η μητέρα της μουσικής είναι η Αφρική. Υπάρχουν επιρροές από ρεμπέτικα, παραδοσιακά, ασχολούμαι πολύ με το ρεμπέτικο γιατί θεωρώ ότι με αυτό βγάζω το ντέρτι μου, τα άλλα είναι η μουσική μου άποψη. Γενικά, ο δίσκος είναι συνονθύλευμα μουσικών ακουσμάτων».


Προσοχή! Αυτό το άρθρο έχει συνέχειες ...
Παρακαλώ χρησιμοποιείστε τα παρακάτω links για να τις διαβάσετε.

“Η μουσική είναι η πιο άμεση τέχνη, το θέμα είναι πώς χρησιμοποιείται”
“Στην κρίση το πρώτο που κόβεις είναι η ψυχαγωγία, αλλά επιστρέφεις, γιατί δεν μπορείς να επ
“Οι μουσικές σκηνές είναι το νέο ρεύμα”
Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
15/9/2012

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions