Πάντως αν και το πρωτάθλημα της Γ` Εθνικής έχει ολοκληρωθεί από τις 27 Μαίου έχει επικυρωθεί η βαθμολογία μόνο για το Νότιο όμιλο όπου στη Β` Εθνική προβιβάζεται ο Απόλλωνας ενώ Πανηλειακός και Ζάκυνθος θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ με τις αντίστοιχες ομάδες του βορείου ομίλου που κατέλαβαν την 2η και 3η θέση στον βαθμολογικό πίνακα όταν αυτός επικυρωθεί.

Από τον 1ο όμιλο υποβιβάζονται στην Δ΄ Εθνική Κατηγορία ο ΠΑΟ Ρούφ και ο Ηλυσιακός απευθείας ενώ  η Προοδευτική θα συμμετάσχει σε αγώνα μπαράζ  με την αντίστοιχη ομάδα του 2ου Ομίλου που θα καταλάβει την 3η θέση από το τέλος του βαθμολογικού πίνακα.

Η επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα του  2ου  Ομίλου της Γʼ Εθνικής θα γίνει όταν τελεσιδικήσουν οι ενστάσεις – προσφυγές που εκκρεμούν στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα. Μετά το τέλος του πρωταθλήματος στην 1η θέση βρίσκεται ο Εθνικός Γαζώρου με 43 βαθμούς έναντι 40 της Νίκης Βόλου ενώ στην ουρά σε θέσεις υποβιβασμού είναι Αετός Σκύδρας με -4 βαθμούς και Μέγας Αλέξανδρος με 20 βαθμούς και σε θέση μπαράζ για την παραμονή η Αν. Σερρών με 20.

Η μία είναι η έφεση του Τυρνάβου για την πρωτόδικη απόφαση που δικαιώνει τον Εθνικό Γαζώρου για την αναβολή του μεταξύ τους παιχνιδιού, ενώ η άλλη έχει να κάνει με την αναμέτρηση Αετού Σκύδρας και Απόλλωνα Καλαμαριάς, με την ΕΠΑΕ να ενημερώνει πως η διαδικασία των αγώνων κατάταξης στη Γʼ Εθνική θα ξεκινήσει είτε την Τετάρτη 20/06, είτε την Κυριακή 24/06.

Ωστόσο, το πρόβλημα που δημιουργείται είναι ότι τα συμβόλαια των παικτών ισχύουν μέχρι τις 30 Ιουνίου και τα μπαράζ αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τον Ιούλιο, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί ειδική απόφαση της ΕΠΟ.