ΠΑΤΡΙΣ :: Πολιτισμός & Διασκέδαση :: Πολιτιστικά Νέα :: Εμφάνιση άρθρου
Πολιτιστικά Νέα Σινεμά Βιβλίο Μαντινάδες Τουρισμός Παραλίες της Κρήτης
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Πρώτο βραβείο για την  Ηρακλειώτισσα πιανίστα, Μαριάννα Καψετάκη

Το 1ο βραβείο στον 4ο πανελλήνιο μουσικό διαγωνισμό Μαρίας Χαιρογιωργου-Σιγαρα, απέσπασε η 20χρονη πιανίστα Ηρακλειώτισσα Μαριάννα Καψετάκη.
Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Δυστυχώς η δίδυμη αδελφή της Μαριάννας, Στεφανία, δεν μπόρεσε να συμμετέχει λόγω σοβαρού προβλήματος σε κεντρικό νεύρο του χεριού της. Η νεαρή Μαριάννα μάγεψε το κοινό και τους κριτές του Μεγάρου με την εξαιρετική ερμηνεία της. Να σημειωθεί ότι η Μαριάννα είναι επίσης φοιτήτρια στο 3ο έτος της Ιατρικής Σχολής στο Π.Κ.
Οι δίδυμες Μαριάννα και Στεφανία Καψετάκη γεννήθηκαν το 1991 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ξεκίνησαν μαθήματα πιάνου σε ηλικία 9 ετών στο Μινωικό Ωδείο Ηρακλείου με καθηγήτρια την Κάλλια Αναστασάκη. Eνα χρόνο αργότερα συμμετέχουν στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό πιάνου KONZERTEUM στην Αθήνα παίζοντας στην κατηγορία 4 χέρια, αποσπώντας το 3ο Βραβείο, επαινετικά σχόλια και διεθνή αναγνώριση.
Το 2004 εγγράφονται στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου και τους απονέμεται το πρώτο βραβείο πιάνου στους Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς αγώνες, την ίδια χρονιά πήραν μέρος στο 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου KONZERTEUM Αθήνας στην κατηγορία 4 χεριών όπου ξανά αποσπάνε βραβείο.
Τον Ιούνιο του 2006 πήραν το Πτυχίο πιάνου με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ, και το 2008 σε ηλικία μόλις 17 ετών απέκτησαν το Δίπλωμα πιάνου με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ, ΔΙΑΚΡΙΣΗ και ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ από το Μινωικό Ωδείο Ηρακλείου.
Παρακολουθούν πολυάριθμα σεμινάρια και συμμετέχουν σε συναυλίες και φεστιβάλ μουσικής στην Ελλάδα, Κύπρο Αγγλία και Γερμάνια με κορυφαίους σολίστ πιάνου όπως Μαρτίνο Τιριμο, Yonty Solomon, Ratοslav Kvapil, Peter Donohoe,Peter Nagy, Murray McLachlan, Dina Parakhina, Bryce Morrison και Jonathan Middleton.
Οι αδελφές Καψετάκη τελειοποιούν τις σολιστικές τους δεξιοτεχνίες στην Ελλάδα με καθηγητή τον Διεθνή Σολίστ πιάνου και μαέστρο Δημήτρη Τουφεξή.

Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
14/4/2012

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions