ΠΑΤΡΙΣ :: Πολιτισμός & Διασκέδαση :: Πολιτιστικά Νέα :: Εμφάνιση άρθρου
Πολιτιστικά Νέα Σινεμά Βιβλίο Μαντινάδες Τουρισμός Παραλίες της Κρήτης
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Μια αλλιώτικη παρουσίαση για το “Παραμύθι της βροχής”Μια αλλιώτικη παρουσίαση έγινε την προηγούμενη Παρασκευή στο βιβλιοπωλείο Δοκιμάκης, όπου η βραδιά ήταν αφιερωμένη στο βιβλίο « Το παραμύθι της βροχής» της Τέσυς Μπάιλα.

Φίλοι, αναγνώστες , άγνωστοι άνθρωποι , πρόσωπα χαρούμενα , ήρεμα με ένα ποτήρι λευκό κρασί ήταν όλοι μαζί μια παρέα που τους παρέσυρε η μουσική του Νίκου Γουλανδρή μέσα από ένα βίντεο που έδειχνε εικόνες ενός άλλου κόσμου .

Η Χριστίνα Μπασιούρη ξετύλιξε το κουβάρι της ζωής της Τέσυς Μπάιλα με μια απίθανη παρουσίαση και η συγγραφέας συνεπήρε το κοινό με το λόγο της και τα "μυστικά" της.“Το παραμύθι της βροχής”

Η Χριστίνα είναι μια αρχαιολόγος η οποία μετά από μια σειρά προσωπικών προβλημάτων που απειλούν τις ψυχικές της ισορροπίες αποφασίζει να φύγει σε ένα ταξίδι μακρινό, ένα ταξίδι που την πηγαίνει στη μακρινή Ιαπωνία. Διαλέγει την φυγή όχι για να οδηγηθεί σε μια προσωπική λύτρωση αλλά ως το όχημα εκείνο που θα της επιτρέψει να φτάσει στην αυτογνωσία, θα την βάλει στο ιδιωτικό της μονοπάτι που οδηγεί σε μια συνάντηση με το πεπρωμένο που δεν θα μπορούσε ποτέ να διανοηθεί. Επί της ουσίας η Χριστίνα είναι ο ένας πόλος της ιστορίας, εκείνος που σηματοδοτεί την ελληνική κουλτούρα. Πρόκειται για ένα σύμβολο, αυτό του ανθρώπου που πάντοτε επιζητά την πνευματική του ισορροπία, την αυτογνωσία την ρωμαλέα αυτοδιάθεση. Στο Παραμύθι της Βροχής η Χριστίνα ταυτίζει το ταξίδι της αυτό με την αυτογνωσία και την ελευθερία με τη γνώση κι όταν πλέον επιστρέψει θα έχει βρει νέους δρόμους αισιοδοξίας για τη ζωή. Έτσι επιλέγει να φύγει στην Ιαπωνία επειδή μια μεγάλη φιλία την περιμένει. Ένας άνθρωπος που θα σταθεί δίπλα της και θα της δείξει εκ νέου τα πράγματα, κάνοντας την ικανή να βλέπει με νέα ματιά όλα όσα έως τότε καθόριζαν τη ζωή της.

Αν και το βιβλίο είναι βασισμένο σε αληθινούς χαρακτήρες η Χριστίνα είναι ένα μυθιστορηματικό πρόσωπο κατασκευασμένο απολύτως από εκείνο το υλικό που χτίζονται οι ήρωες για να εξυπηρετήσουν τις προθέσεις ενός συγγραφέα.

Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
11/4/2012

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions