Εδώ και λιγότερο από ένα χρόνο (από τον Ιούνιο του 2011) έχει μπει στη ζωή μας ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ, ο Οργανισμός του Δήμου Ηρακλείου που επί της ουσίας αποτελεί τον ...διάδοχο του ΔΑΟΗ. Ένα από τα πιο σημαντικά και δραστήρια τμήματα του νέου Οργανισμού, είναι αυτό του αθλητισμού, στο οποίο προΐσταται ο Κώστας Βαρδαβάς. Τι ακριβώς όμως είναι ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ; (Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Φροντίδας Μαζικής Αθλησης Ηρακλείου).

«Πρόκειται για το νέο νομικό πρόσωπο που προέκυψε από τη συνένωση όλων των Αθλητικών Οργανισμών και των παιδικών σταθμών των Δήμων που συνενώθηκαν με το Ηράκλειο. Διοικείται από 15μελές συμβούλιο με πρόεδρο την κ. Κόκορη. Για το πολύ μεγάλο κομμάτι του αθλητισμού, υπάρχει η 5μελής επιτροπή, την οποία απαρτίζουν εκτός από έμενα, άτομα με σημαντική προϋπηρεσία στον χώρο, όπως οι κ. Τσιράκος, Δημόπουλος, Μωραϊτης ,Τζιράκη», εξηγεί ο κ. Βαρδαβάς και αναλύει την κεντρική φιλοσοφία του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής Φροντίδας Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου :

«Επιχειρούμε μια νέα προσπάθεια για την εξάπλωση του μαζικού αθλητισμού στο Ηράκλειο. Αποτελεί μεγάλο στοίχημα για μας η περιφερειακή ανάπτυξη σε αυτόν τον τομέα. Να πάμε δηλαδή εμείς κοντά στον κόσμο και να του δώσουμε τη δυνατότητα να αθληθεί με ελάχιστο κόστος ή και καθόλου όπου μπορούμε. Παράλληλα συνεχίζουμε το αθλητικό καλεντάρι στο οποίο είχε σπουδαία παράδοση ο ΔΑΟΗ, με πολλές και σημαντικές διοργανώσεις για το 2012».