ΠΑΤΡΙΣ :: Ελλάδα/Κόσμος :: Εθνικά Νέα :: Εμφάνιση άρθρου
Εθνικά Νέα Στην Ευρώπη Στον Κόσμο Προεκτάσεις Έρευνες
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Χθες, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης: Πορεία των Ελλήνων ποιητών ενάντια στην κρίσηΑιτία η κρίση. Αφορμή η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Περίπου χίλιοι άνθρωποι του πνευματικού κόσμου ένωσαν χθες τις φωνές τους, διάβασαν αποσπάσματα από τα γνωστότερα ελληνικά ποιήματα και «δόνησαν» το κέντρο της Αθήνας με μερικούς από τους πιο σπουδαίους ελληνικούς στίχους. Αφετηρία το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ. Λίγο μετά της 12 το μεσημέρι, το σύνθημα για την έναρξη της πορείας έδωσε μια αυτοσχέδια μπάντα. Δύο ξυλοπόδαροι, ένας άνδρας και μια γυναίκα κατεύθυναν το πλήθος. Στο πλακάτ που κρατούσαν ήταν γραμμένη η φράση «Εις σε προστρέχω τέχνη της ποιήσεως».«Δεν είναι που δεν θέλαμε να τραγουδήσουμε. Τι διάβολο, μάθαμε να τραγουδάμε. Τόσα τραγούδια είναι που αφόρμισαν τα χείλια μας, από τις πολλές φορές που είπαμε αντίο και σιωπή σε ό,τι αγαπήσαμε», έγραφε το βασικό πανό, που κρατούσε ο ποιητής, Μανόλης Τσακίρης.Από τα μεγάφωνα, δεν ακούγονταν συνθήματα αλλά αποσπάσματα από την «Αποικία» του Καβάφη, το «Επί Ασπαλάθων» του Σεφέρη και οι είκοσι πρώτοι στίχοι από την πρώτη ραψωδία της Οδύσσειας.«Το γεγονός ότι δεν είμαστε μόνο ένας σήμερα, αλλά πολλοί, σημαίνει κάτι. Δεν πιστεύω ότι μπορεί κάτι να πειράξει αυτά τα παχύδερμα, τα τσιράκια της Διεθνούς Χούντας Τραπεζών. Θα πολεμήσω, μέχρι να με φέρουν τέσσερις. Δεν θα την πάρουν τη χώρα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει αυτήν τη στιγμή είναι πως πρέπει να μαστιγωθεί ανελέητα ο δικομματισμός. Αυτά τα δύο πρώτα κόμματα πρέπει να πάνε στον πάτο του βαρελιού», δήλωσε οργισμένος , ο Σταμάτης Κραουνάκης. 

 Ξένα μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους και το BBC, «κάλυπταν» την πορεία.

«Όταν σκύβεις το κεφάλι, κάποιος άλλος ψηλώνει», έγραφε ένα από τα πλακάτ με την υπογραφή του Αργύρη Μαρνέρου, που βομβαρδίστηκε από τα φλας των φωτογράφων. «Πάλι το ενοικίασαν το δωμάτιο», έγραφε το πλακάτ που κρατούσε η γυναίκα του αξέχαστου ποιητή Νίκου Εγγονόπουλου, Νέλλη Ανδρικοπούλου. 

 «Παρών» στην διαμαρτυρία έδωσαν, μεταξύ άλλων και οι Αντώνης Αντύπας, Δημήτρης Καλοκύρης, Γιάννης Ευθυμιάδης, Αλέξης Ζήρας, Πάνος Καπώνης, Μαρίζα Κωχ, Κώστας Κρεμμύδας, Κωστής Τριανταφύλλου, Κλαίτη Σωτηριάδου. 
Προσοχή! Αυτό το άρθρο έχει συνέχειες ...
Παρακαλώ χρησιμοποιείστε τα παρακάτω links για να τις διαβάσετε.

Χθες, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης: Πορεία των Ελλήνων ποιητών ενάντια στην κρίση
“Οι ποιητές που δεν ξεχάστηκαν“ στο βιβλιοπωλείο “Δοκιμάκης”
Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
22/3/2012

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions