ΠΑΤΡΙΣ :: Πολιτισμός & Διασκέδαση :: Βιβλίο :: Εμφάνιση άρθρου
Πολιτιστικά Νέα Σινεμά Βιβλίο Μαντινάδες Τουρισμός Παραλίες της Κρήτης
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


“Μάθε να χτίζεις πέτρα” με τις συμβουλές του Μαστρομανώλη
Ένα βιβλίο από τον Μανώλη Πιπεράκη

Οδηγίες.... προς ναυτιλλομένους δίνει ο κ. Μανώλης Πιπεράκης ή Μαστρομανώλης στο βιβλίο του «Μάθε να κτίζεις πέτρα».

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα πλούσιο εγχειρίδιο και μέσα από τα είκοσι ένα συνολικά κεφάλαια του περιγράφει με τρόπο ιδιαίτερα περιγραφικό και αναλυτικό, το χτίσιμο της πέτρας, τις ιδιαιτερότητες διαφορετικών ειδών πετρωμάτων, αλλά και κτισμάτων, ενώ δίνει και πλούσιες οδηγίες για αρχάριους, αλλά και για τεχνίτες.

Στις 100 συνολικά σελίδες του καλαίσθητου εγχειριδίου, περιγράφονται μεταξύ άλλων καλές πρακτικές για χτίσιμο φούρνου, για πέτρινη γέφυρα, για κατασκευή ψηλών τοίχων, για μοντέρνα κτίσματα, θεμελιώσεις, γωνίες, σκάλες και πατητήρια.

Τις σελίδες του βιβλίου συνοδεύει πλούσιο φωτογραφικό και επεξηγηματικό υλικό.

Ο αναγνώστης μπορεί να βρει οδηγίες για τη διαδικασία πριν ξεκινήσει το κτίσιμο, μαθαίνει απαράβατους κανόνες, ενώ υπάρχουν ειδικές αναφορές, μεταξύ άλλων, για την περασιά, τη γωνιά στο σπίτι, τη θεμελίωση χωρίς λάσπη, το τοιχίο, την πέτσινη σκάλα, το φούρνο καθώς και για την Ερμούπολη της Σύρου, την Πελοπόννησο αλλά και το Ηράκλειο.

Το βιβλίο «Μάθε να κτίζεις πέτρα» που τυπώθηκε από την Τυποκρέτα σε εκδοτική επιμέλεια του ίδιου του συγγραφέα είναι αφιερωμένο στους μαθητές του «που μου έδωσαν την ιδέα και επέμεναν να γράψω αυτό το βιβλίο».

Ο ίδιος αναφέρει στον πρόλογο του βιβλίου:

“Θα προσπαθήσω να σας περιγράψω αναλυτικά όλα όσα έχω μάθει στα 50 χρόνια που δουλεύω πέτρα και αναπαλαιώσεις σε πετρόκτιστα σπίτια σαν να είμαι δίπλα σας. Όπως είπαμε για να μάθετε να κτίζετε πρέπει να τα κάνετε πράξη.

Όσα είναι γραμμένα στο βιβλίο αυτό και εφόσον τα έχεις μελετήσει καλά, μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, ακόμη και να μην μάθεις να κτίζεις, θα έχεις την ικανότητα χωρίς δυσκολία να ξεχωρίζεις το καλοκτισμένο από το κακοκτισμένο κτίριο, όσο ωραία κι αν είναι η όψη του, που πάντα ξεγελά όλους αυτούς που δεν ξέρουν.

Δυστυχώς εμείς οι Έλληνες ποτέ δεν προβλέπουμε το μέλλον. Όλα τα αφήνουμε στην τύχη κι έτσι πέρασαν απαρατήρητοι όλοι οι μεγάλοι τεχνίτες στο κτίσιμο της πέτρας. Το κράτος έπρεπε να μεριμνήσει και να καταγράψει την τεχνική που ήξεραν και να διδαχθεί στα Πολυτεχνεία και τα Πανεπιστήμια. Από χρόνια έπρεπε να είναι το βασικότερο μάθημα για Μηχανικούς και Αρχιτέκτονες. Σήμερα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα στα κτίσματα που έχουν γίνει σε όλη την Ελλάδα, αλλά ποιος καρεκλοκένταυρος ήθελε να το σκεφτεί αυτό;”.


Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
4/2/2012

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions