ΠΑΤΡΙΣ :: Εκπαίδευση :: Εκπαιδευτικά Νέα :: Εμφάνιση άρθρου
Εκπαιδευτικά Νέα Στήλη ΕΛΜΕ Αποτελέσματα Εξετάσεων Διορισμοί / Μεταθέσεις
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Διαδρομές στην Παλιά Πόλη από την Περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Λυκείου

«Διαδρομές» στο χρόνο και το χώρο της Παλιάς Πόλης του Ηρακλείου πραγματοποίησε η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Λυκείου, με συντονίστριες την καθηγήτρια Αγγλικών, Αθηνά Κουτσανδρέου και τη Φιλόλογο, Διονυσία Μαράκη, και μελέτησε τις αλλαγές του αστικού περιβάλλοντος από την εποχή της Ενετοκρατίας μέχρι σήμερα.

Αφορμή αποτέλεσε ένας χάρτης που απεικονίζει την Κάντια λίγο πριν μετονομαστεί σε Μεγάλο Κάστρο, λίγο πριν την εποχή της Τουρκοκρατίας. Ξεκινώντας από αυτόν, η ομάδα προσπάθησε να μεταφερθεί μέσα στο χρόνο και να παρουσιάσει τις αλλαγές στην εικόνα της πόλης μας από τότε μέχρι και σήμερα.

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος, σε συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου και την υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Αρχαιολόγο – Μουσειοπαιδαγωγό, κ. Φανή Καμπάνη, οι μαθητές ανακάλυψαν το παρελθόν γνωστών μνημείων της πόλης, την αλλαγή της εξωτερικής μορφής τους αλλά και την αλλαγή χρήσης τους. Στο δεύτερο μέρος της εργασίας τους περπάτησαν στις γειτονιές της πόλης και φωτογράφισαν συγκεκριμένα σημεία της με την καθοδήγηση του κ. Πολυχρόνη Νικηφοράκη, E.F.I.A.P./b Γενικού Έφορου της ΕΦΕ Ηρακλείου. Στη συνέχεια, έψαξαν χάρτες, γκραβούρες και παλαιότερο φωτογραφικό υλικό από το διαδίκτυο και από βιβλία, ώστε να παρακολουθήσουν τα μεταβατικά στάδια στην εικόνα του Ηρακλείου μέχρι τις μέρες μας.

Στο τελευταίο μέρος του προγράμματος, όλη η ομάδα, μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριες, επισκέφθηκε τη Μονεμβασιά, μετά από πρόσκληση του ΚΠΕ Μολάων, όπου είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί σε μια άλλη πόλη-κάστρο και να μελετήσει την αρχιτεκτονική της και τον τρόπο με τον οποίο έχει προσαρμοστεί αυτή στον περιβάλλοντα χώρο.

Τέλος, όλες τις παρατηρήσεις, τις εμπειρίες και τα συμπεράσματά τους οι μαθητές ανάρτησαν στο ιστολόγιο http//:perivallon1lykher.blogspot.com. που δημιούργησαν και τα παρουσίασαν στην ημερίδα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Νομού Ηρακλείου.


Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
8/6/2011

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions