Πάρα πολλές είναι οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα συνοδεύσουν το πλήρες μουσικό πρόγραμμα του τριημέρου.

Δεκάδες χορευτές, όλων των ειδών χορού, πρόκειται να συμμετάσχουν στη διάρκεια του τριημέρου, σʼ ένα show που στόχο έχει να ξεπεράσει τον εαυτό τους.

Η Ακαδημία χορού Nenaʼ s Academy υπόσχεται απίθανα ατμοσφαιρικά shows με ήχους Free Jazz – Hip Hop – Tribal Oriental. Οι χορευτική ομάδα με χορευτές από Καραϊβική και Ελλάδα Caritmo, πρόκειται νʼ αναλάβουν το Latin κομμάτι των εκδηλώσεων. Οι A Capoeira θα δώσουν το δικό τους στίγμα, ενώ η Σχολή Χορού Γεωργιλαδάκη, θʼ αναλάβει το κρητικό μέρους του χορού.

Στις εκδηλώσεις του τριημέρου εντάσσονται επίσης μεταξύ άλλων, πυροτεχνήματα, Graffiti Art, παρέλαση αυτοκινήτων Hippie Style, ζογκλέρ, διαδραστικά shows από δημιουργικές ομάδες δραστηριοτήτων, προβολή βίντεο αρχειακού υλικού ʽ60s ʽ- 70s, έκθεση ζωγραφικής, έκθεση φωτογραφίας, έκθεση δίσκων βυνιλίου ʽ60s – ʽ70s,

Διαγωνισμοί, αθλοπαιδιές (Beach Soccer – Beach Volley), Solo Artists (Γιάννης Heinz, Cristian Classen, Γιώργος Αδαμίδης) και πολλές φεστιβαλικές εκπλήξεις.

Κάθε βράδυ επίσης θα πραγματοποιούνται Beach Parties, ενώ ένα κεντρικό μπαρ στην παραλία των Ματάλων δίπλα στο κύμα, θα παραμένει ανοιχτό συνεχώς.



Παρουσίαση Λευκώματος



Την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ πρόκειται να παρουσιαστεί το λεύκωμα των 12 πρώην Χίπις, με όλους τους υπογράφοντες να δηλώνουν παρών στην εκδήλωση. Τις ιστορίες συνέλεξε ο Γερμανός πρώην δημοσιογράφος Arn Strohmeyer, ο οποίος είχε και την αρχική ιδέα του reunion των Χίπις, που ο δήμος Φαιστού μετεξέλιξε σε Διεθνές Φεστιβάλ

Εκτός από τους 12 πρώην Χίπις, στην παρουσίαση του λευκώματος θα συμμετέχουν και δεκάδες επίσημοι προσκεκλημένοι, καθώς και οι οικογένειες των ανθρώπων που αγάπησαν τα Μάταλα.



Απήχηση

Να…βουλιάξουν προβλέπεται τα Μάταλα στο πλαίσιο του τριημέρου 11 – 13 Ιουνίου. Ήδη όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες έχουν δηλώσει πληρότητα, με τον αριθμό των φιλοξενούμενων μόνο σε ξενοδοχεία για το τριήμερο να ξεπερνά τους 6.000 χιλιάδες.