ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΔΟΞΑΣΤΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ 65,9%

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΜΠΕΛΙΒΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 31,2%

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 3,0%



Επιστροφή Δοξαστάκη στη Χερσόνησο

Του Κώστα Μπογδανίδη

Ο Ζαχαρίας Δοξαστάκης είναι ένα πολιτικό φαινόμενο! Επί χρόνια ήταν κοινοτάρχης Χερσονήσου, εξελέγη και το 1998 δήμαρχος και μάλιστα με ποσοστό πάνω από 70% για να χάσει το… 2002 και το 2006 από τον Σπ.Δανέλλη (σημερινό ευρωβουλευτή). Και χθες επανέκαμψε με εντυπωσιακό τρόπο αφού ξεπέρασε το 65% νικώντας τον Νίκο Μπελιβάνη! Πρόκειται ίσως για μία εξαιρετική περίπτωση ίσως και μοναδική στην Ελλάδα: από την κορυφή στην ήττα και μάλιστα δις. Και τώρα ξανά η δικαίωση!

“Είναι μια καθαρή νίκη και μεγάλου μεγέθους που μας γεμίζει ευθύνες. Είναι ένα νέο ξεκίνημα για όλους εμάς που πρέπει να εμπεδώσουμε ένα αίσθημα δημιουργίας και ανάπτυξης για τον τόπο μας που τόσο πολύ το χρειάζεται! Ο κόσμος περιμένει πολλά από εμάς και δεν μπορούμε να τον διαψεύσουμε”, είπε στην “Π” ο κ.Δοξαστάκης επισημαίνοντας ότι ήδη υπάρχει ένα μεγάλο και συγκροτημένο σχέδιο για την περιοχή.

Ο κ.Δοξαστάκης άντεξε στον χρόνο, δεν πιέστηκε ακόμη κι όταν είχε απέναντί του τον Γιώργο Βισκαδούρο και τον Νίκο Μπελιβάνη –κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ!- ακόμη κι όταν έμεινε με αντίπαλο τον κ.Μπελιβάνη ο οποίος υποστηρίχθηκε από τον κ.Βισκαδούρο δημόσια…

Ο νέος δήμαρχος του διευρυμένου δήμου πάντως ήταν εκείνος που ξεκίνησε πρώτος, έφτιαξε τον συνδυασμό του πολύ γρήγορα, οι άλλοι καθυστέρησαν γιατί… κοίταζαν κι αλλού. Και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα. Ο κ.Δοξαστάκης σάρωσε στις περιοχές όπου κυρίως αντλούσε τη δύναμή του: στην Χερσόνησο πήρε σχεδόν 80%, στα Μάλια πάνω από 70%, στον Μοχό πάνω από 74% και μόνος στην Επισκοπή και τις Γούβες πήρε μικρά ποσοστά, δηλαδή πάνω από…50%!

Ο κ.Μπελιβάνης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει δυνάμεις, ειδικά στις περιοχές που αναφέραμε, στην Χερσόνησο, στα Μάλια, τον Μοχό κλπ. Μόνο στην Επισκοπή και στις Γούβες είχε πιο ισχυρή παρουσία , αλλά και πάλι δεν έφτασε…

Ο κ.Χατζηπαναγιώτης πήρε ένα ποσοστό πολύ μικρό με καλύτερη δύναμη γύρω στο 5% στις Γούβες…