ΠΑΤΡΙΣ :: Κρήτη :: Τοπικά Νέα :: Εμφάνιση άρθρου
Τοπικά Νέα Συνεντεύξεις Στήλες Προεκτάσεις Έρευνες
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΑΣ

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ
ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 19,6%
Ενότητα και Ανάπτυξη
ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 16,6%
Γορτύνιο Αγωνιστικό κίνημα
ΔΑΡΙΒΙΑΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 8,4%Δεύτερος γύρος για τη Γόρτυνα
Της Λίλιαν Δαφερμάκη
Στο δεύτερο γύρο θα αναδειχτεί ο νέος δήμαρχος Γόρτυνας αφού η χθεσινή εκλογική μάχη δεν έδωσε σε κανένα από τους υποψηφίους το 50%+1 των ψήφων. Η εξέλιξη αυτή δεν είναι τυχαία αν λάβει κανείς υπόψη του, το γεγονός ότι στην εκλογική αναμέτρηση συμμετείχαν πέντε υποψήφιοι (οι περισσότεροι από κάθε άλλο δήμο στο νομό Ηρακλείου), από τους οποίους τρεις είναι εν ενεργεία δήμαρχοι ( Ν. Σχοιναράκης- Αγ.Βαρβάρα, Φ.Οικονομάκης -Ρούβα, Μ.Δαριβιανάκης- Γόρτυνα) ένας επικεφαλής στην αντιπολίτευση (Κ.Κοκολάκης Αγ. Βαρβάρα) και ένα νέο πρόσωπο στα αυτοδιοικητικά δεδομένα ο Γ.Καλιτσουνάκης.

Μάχη στήθος με στήθος
Σε όλη τη διάρκεια της καταμέτρησης, σταθερό προβάδισμα κατάφερε να διατηρήσει ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Νίκος Σχοιναράκης ο οποίος πέτυχε να διατηρήσει μια απόσταση ασφαλείας σε σχέση με τους υπόλοιπους συνυποψηφίους τους, διατηρώντας ένα ποσοστό που κυμαινόταν 23%. Ενώ είχε κριθεί η πρώτη θέση, η μεγάλη μάχη δινόταν για τη δεύτερη η οποία και καθορίζει τον έτερο αντίπαλο στην εκλογική αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής. Για τη δεύτερη θέση δινόταν μεγάλη μάχη, «στήθος με στήθος» ανάμεσα στον Κ.Κοκολάκη, Μ.Δαριβιανάκη και τον Φ.Οικονομάκη με οριακές διαφορές στην εκλογική διαφορά των ψήφων τους που καθιστούσαν την αναμέτρησή τους σε πραγματικό «θρίλερ». Η συνεχής καταμέτρηση των ψήφων έδειχνε ότι τη δεύτερη θέση θα καταλάβει ο κ.Κοκολάκης, (που προχωρούσε με ένα εκλογικό ποσοστό το οποίο κυμαινόταν στο 22%) ο οποίος φαίνεται, ότι θα είναι και ο αντίπαλος του Ν.Σχοιναράκη στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Την ίδια στιγμή, «σκληρό ντέρμπι» βρισκόταν σε εξέλιξη, για την τρίτη θέση ανάμεσα στον Μ.Δαριβιανάκη (που έδειχνε να συγκεντρώνει περισσότερο από το 20% των ψήφων) και Φ. Οικονομάκη ( που προσέγγιζε το 22%).
Τελευταίος στην εκλογική κούρσα έδειχνε να είναι ο κ.Καλιτσουνάκης ο οποίος δεν είχε καταφέρει να «πάρει κεφάλι» έναντι των συνυποψήφιων του, και διατηρούσε ένα ποσοστό το οποίο κυμαινόταν στο 16%.

Αναμενόμενος
ο δεύτερος γύρος

Αναμενόμενο χαρακτηρίστηκε το γεγονός ότι οδηγούμαστε σε δεύτερο γύρο για την ανάδειξη δημάρχου στον Καποδιστριακό Δήμο Γόρτυνας. Αφενός στη μεγάλη συμμετοχή υποψηφίων δημάρχων οι τρεις από τους οποίους έχουν ως πολιτική αναφορά τον κομματικό χώρο του ΠΑΣΟΚ ανέβασε στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο. Αφετέρου στο γεγονός ότι η νέα γεωγραφική περιφέρεια του δήμου που ενέταξε στο εσωτερικό του τους Δήμους Γόρτυνας, Ρούβα και Αγίας Βαρβάρας, ανέβασε το βαθμό δυσκολίας για όλους τους συνυποψηφίους που έπρεπε να «στήσουν» ψηφοδέλτια στις έδρες των αντιπάλων τους…
Η πρώτη ανάγνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων έδειξε ότι ο δήμαρχος Αγ.Βαρβάρας Ν.Σχοιναράκης, κατάφερε να κυριαρχήσει στα εκλογικά τμήματα του δήμου του, εκτός από Πρινιά σημειώνοντας εξαιρετικά ποσοστά στις Λούρες, στο Σοκαρά και την Παναγιά. Εξαιρετική εμφάνιση είχε και ο κ.Δαριβιανάκης στα περισσότερα εκλογικά τμήματα του Δήμου Γόρτυνας που ήταν άλλωστε και η εκλογική του περιφέρεια. Ο ίδιος ερμηνεύει ότι η εξέλιξη αυτή συνδέεται με το μεγάλο αγώνα που όπως τονίζει κατέβαλλε προκειμένου ο δήμος να πάρει το όνομα της Γόρτυνας και η έδρα του νέου δήμου να είναι οι Άγιοι Δέκα.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ρούβα Φ.Οικονομάκης, πέτυχε να κυριαρχήσει σε πολλά εκλογικά τμήματα με πρώτο αυτό της Γέργερης όπου πέτυχε ποσοστό ψήφων σε ποσοστό 80%. Σημαντικό ποσοστό πολιτών ωστόσο φαίνεται ότι επέλεξε να μην ψηφίσει αφου η αποχή έδειχνε να ξεπερνά το 25%.

Προσοχή! Αυτό το άρθρο έχει συνέχειες ...
Παρακαλώ χρησιμοποιείστε τα παρακάτω links για να τις διαβάσετε.

Μεγάλη νίκη Αρναουτάκη - Με 50,1% στις 6.00 π.μ.
ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΝΩΝ-ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Πέθανε λίγο μετά που ψήφισε!
Νέα εκλογή Κουράκη μ’ εντυπωσιακό ποσοστό
Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του Ηρακλείου
Μεγάλη νίκη Αρναουτάκη
Δηλώσεις των υποψηφίων για την Περιφέρεια μπροστά στις κάλπες
Ψήφισαν... αποχή οι εφορευτικές!
Θρίαμβος Κουράκη - Αρναουτάκη
ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
8/11/2010

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions