Οι υποψήφιοι για την Περιφέρεια Κρήτης, προσήλθαν στις κάλπες εκφράζοντας την αισιοδοξία τους για το αποτέλεσμα, αλλά και την ευκαιρία για την ανάπτυξη που φέρνει ο “Καλλικράτης”.

Ο κ. Αρναουτάκης ψήφισε στις Αρχάνες ενώ επεσήμανε ότι ο συνδυασμός του θα κάνει πράξη την Κρήτη του συγκρητισμού και της ισόρροπης ανάπτυξης.

Στη Σητεία ψήφισε ο κ. Πλακιωτάκης ο οποίος έκανε λόγο για μια χρυσή ευκαιρία για την Κρήτη.

Ο κ. Γιαννουλάκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 5ο Λύκειο Ηρακλείου δηλώνοντας αισιοδοξία για το αποτέλεσμα.

Ο κ. Ανηψητάκης ψήφισε στο Γυμνάσιο Σητείας τονίζοντας ότι η “συντροφικότητα” σφραγίζει τη “Μια Κρήτη”.

Στο 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου ψήφισε ο υποψήφιος κ. Ορφανός, ο οποίος δήλωσε ότι τα “εκβιαστικά διλήμματα δεν πιάνουν τόπο”.



Σταύρος Αρναουτάκης: “Η Κρήτη εγκρίνει τις μεγάλες αλλαγές του Καλλικράτη”

“Σʼαυτές τις εκλογές η Κρήτη εγκρίνει τις μεγάλες αλλαγές του Καλλικράτη” δήλωσε χθες ο Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος ψήφισε το πρωί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρχανών, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε εκλογικά κέντρα και στους 4 νομούς της Κρήτης.

Βγαίνοντας από το εκλογικό κέντρο όπου ψήφισε δήλωσε:

“Η Κρήτη, ο ελληνικός λαός γενικότερα, ψηφίζει και εγκρίνει τις μεγάλες αλλαγές του “Καλλικράτη” και την πρώτη αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Οι συμπατριώτες μας σε ολόκληρη την Κρήτη ψηφίζουν και εγκρίνουν τον συνδυασμό Κρήτη Πρώτη Δύναμη και το πρόγραμμα μας για μια Κρήτη του συγκριτισμού, της ισόρροπης ανάπτυξης, που θα αποτελέσει κέντρο έρευνας, οικονομίας και πολιτισμού στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και γενικότερα στην  Ευρώπη”.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου του, αλλά και τους επικεφαλής και υποψήφιους των άλλων συνδυασμών, για το ήπιο κλίμα που υπήρξε στην εκλογική διαδικασία.



Γιάννης Πλακιωτάκης: “Χρυσή ευκαιρία για την Κρήτη οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Χρυσή ευκαιρία για την Κρήτη, χαρακτήρισε τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 4ο δημοτικό σχολείο στη Σητεία.

Ο Γ. Πλακιωτάκης κατά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα, δήλωσε:

“Σήμερα με τη συμμετοχή μας αποφασίζουμε για το μέλλον του τόπου μας. Με τη δυναμική μας παρουσία στις κάλπες παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα στο αθηνοκεντρικό κράτος το οποίο μας στερεί όσα μας αξίζουν.

Δεν είμαστε δεδομένοι και δεν πρόκειται να συνεχίσουμε να αρκούμαστε σε πολιτικές ελεημοσύνης. Απαιτούμε να μας σεβαστούν και να πάρουμε όσα δικαιούμαστε. Η 7η Νοεμβρίου είναι χρυσή ευκαιρία για την Κρήτη και τον καθένα και την καθεμία από εμάς. Είναι μια ευκαιρία για διεκδίκηση και έργα. Είναι το τέλος σε πολιτικές προεκλογικών μπαλκονιών. Είναι δική μας ημέρα. Γιατί η Κρήτη μας χρειάζεται. Γιατί η Κρήτη μας ενώνει. Σήμερα ψηφίζουμε για την Κρήτη”.



Δημήτρη Γιαννουλάκης: “Να μην υποκύπτει ο κόσμος σε εκβιασμούς και ψευτοδιλήμματα”

Λίγο μετά τις 11 το πρωί ο υποψήφιος περιφερειάρχης του συνδυασμού «Μάχη για την Κρήτη» Δημήτρης Γιαννουλάκης, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 11ο εκλογικό τμήμα, στο 5ο λύκειο.

Ο κ. Γιαννουλάκης σχολιάζοντας τη χθεσινή διαδικασία δήλωσε: «Σήμερα είναι η κορυφαία ημέρα της δημοκρατίας. Σήμερα θα μιλήσει ο λαός και θα αποφασίσει για όλους μας, στέλνοντας τα μηνύματά του.

Είμαι αισιόδοξος για το βράδυ, βάσει και των μηνυμάτων που λαμβάνουμε, αλλά και της προσπάθειας και της δουλειάς που κάναμε όλο αυτόν τον καιρό. Ελπίζουμε ο κόσμος να μας εμπιστευτεί και να ψηφίσει με νηφαλιότητα, μη υποκύπτοντας σε εκβιασμούς η ψευτοδιλήμματα».



Αντώνης Ανηψητάκης: “Ταξιδεύουμε πάνω στις ελπίδες της Κρήτης”

Στο Γυμνάσιο Σητείας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο επικεφαλής της Ανεξάρτησης Περιφερειακής Κίνησης Πολιτών “Μία Κ ρήτη, Περιβάλλον-Άνθρωπος” Αντώνης Ανηψητάκης ο οποίος δήλωσε:

«Τέσσερις μήνες ταξιδεύουμε πάνω στις ελπίδες της Κρήτης. Τα πανιά μας φουσκώνουν μόνο οι ιδέες μας και το κέφι που γεννά η συντροφικότητα που σφραγίζει τη "Μια Κρήτη". Απόψε θα μετρήσουμε πόσο βαθιά μπήκαμε στην αγκαλιά της κρητικής κοινωνίας, πόσο πλησιάσαμε στα ξεχασμένα κοιτάσματα των αξιών της. Η επιτυχία μας λίπασμα μιας καλύτερης Κρήτης».



Στέλιος Ορφανός: “Τα εκβιαστικά διλήμματα δεν πιάνουν τόπο”

Τα εκβιαστικά διλήμματα δεν πιάνουν τόπο, αλλά εξοργίζουν τον κόσμο, δήλωσε χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Στέλιος Ορφανός, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου. Στη δήλωσή του, υπογράμμισε:

«Στην εξέλιξη της ψηφοφορίας φαίνεται ότι τα εκβιαστικά διλήμματα όχι μόνο δεν πιάνουν τόπο, αλλά εξόργισαν περισσότερο τον κόσμο και θα το δείξει η κάλπη. Υπολογίζουμε πως το μήνυμα που θα βγει δεν θα επιτρέψει σε κανένα να ισχυριστεί ότι ο κόσμος είναι ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα κατάσταση».