Σε ρυθμούς Βέροιας από σήμερα ο ΟΦΗ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 6.30 Μ.Μ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ


Σε ρυθμούς πρωταθλήματος κινούνται στον ΟΦΗ καθώς την Κυριακή στις 6.30μ.μ ανοίγει η αυλαία με την αναμέτρηση στην Βέροια κόντρα στην ομώνυμη ομάδα. Μπορεί οι προβολείς να έπεσαν και να εξακολουθούν σε μεγάλο βαθμό να βρίσκονται στο διοικητικό-οικονομικό μέτωπο, ωστόσο την Κυριακή ξεκινάει μια πολύ μεγάλη μάχη, μια δύσκολη χρονιά για τον ΟΦΗ και καθώς «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», στόχος είναι να μπει με το δεξί και να αποκτήσει προβάδισμα και ψυχολογία για την συνέχεια.



Το ενδιαφέρον έχει ήδη αρχίσει να επικεντρώνεται στο παιχνίδι της πρεμιέρας που και φέτος βρίσκει την ομάδα να ξεκινάει από εκτός έδρας αγώνα. Πέρυσι ήταν ο Διαγόρας φέτος η Βέροια και αυτό που θέλουν στην κρητική ομάδα είναι να κάνουν μια καλύτερη αρχή καθώς η περσινή πρεμιέρα είχε αρνητικό αποτέλεσμα. Η σκέψη πλέον είναι αποκλειστικά σε αυτό το παιχνίδι και μετά το χθεσινό ρεπό από σήμερα ο χρόνος θα αρχίσει να κυλάει αντίστροφα ενόψει αυτής της αναμέτρησης.

Σε αγωνιστικό επίπεδο ο Γιάννης Χατζηνικολάου δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και ελπίζει ότι μέχρι την Κυριακή θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του. Τα ερωτηματικά αφορούν τον Κιάσσο που έχει ένα αιμάτωμα και τον Καλαϊτζιτς που επανήλθε μεν στο πρόγραμμα αλλά έχασε έδαφος λόγω του τραυματισμού του. Αν αυτά τα δυο προβλήματα ξεπεραστούν, τότε ουσιαστικά ο ΟΦΗ θα πάει κομπλέ στην Βέροια. Αυτό που μένει να φανεί στην διάρκεια αυτής της εβδομάδας είναι οι σκέψεις του 45χρονου προπονητή για την ενδεκάδα αλλά και για το σύστημα το οποίο θα εφαρμόσει. Ο κ. Χατζηνικολάου έβγαλε αρκετά συμπεράσματα στο φιλικό με τον ΠΟΑ και πιθανότατα αυτό το τεστ που ήταν το τελευταίο πριν από το πρωτάθλημα να αποτελέσει οδηγό για το σχήμα του ΟΦΗ στην πρεμιέρα. Ο τεχνικός της Ηρακλειώτικης ομάδας πάντως θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τους δυο παίκτες καθώς υπολογίζει και στους δυο πάρα πολύ και θέλει να τους έχει στα πλάνα του. Ο Κάλαιτζιτς προορίζεται για τη μεσαία γραμμή ως παρτενέρ του Ουκάρ, ενώ ο Κιάσσος για το δεξί άκρο της άμυνας.

Είναι πολύ πιθανό να δούμε τον ΟΦΗ στην Βέροια με το σχήμα του β` ημιχρόνου κόντρα στον ΠΟΑ. Είναι το σχήμα που πήγε καλύτερα και δεν αποκλείεται να το εμπιστευτεί ξανά ο κ. Χατζηνικολάου. Υπάρχουν όμως και ορισμένα ερωτηματικά που αφορούν κυρίως την επίθεση όπου μια θέση φαίνεται να διεκδικείται από Βλόνταρτσικ και Γκουεΐ με τον πρώτο να έχει ένα μικρό προβάδισμα διότι είναι ο μοναδικός ψηλός στο σχήμα και μπορεί να βοηθήσει περισσότερο από τον Γκουεΐ σε αυτόν τον τομέα. Αντίθετα η καλή εμφάνιση του Γιακούμπου στο διάστημα που αγωνίστηκε στο τελευταίο φιλικό θα αποτελέσει κατά πάσα πιθανότητα πρόκριμα για την συμμετοχή του Γκανέζου στην ενδεκάδα, μιας και η ταχύτητα του θα χρειαστεί για να διασπάσει ο ΟΦΗ την άμυνα της Βέροιας στις αντεπιθέσεις.

Βάσει αυτών ένα πιθανό σχήμα στο ματς της πρεμιέρας παρότι ακόμα ο τεχνικός του ΟΦΗ δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του θα αποτελείται από τους Βεζυρίδη, Κιάσσο, Πίτσο, Μπερτίν, Ψωμά, Κάλαιτζιτς, Ουκάρ, Ζορμπά, Αγρίτη, Βλόνταρτσικ, Γιακούμπου. Αν δεν παίξει ο Κάλαιτζιτς θα τον αντικαταστήσει σίγουρα ο Λιαπάκης.