Απαντήσεις με αιχμές, στις καταγγελίες της δημοτικής παράταξης Αγωνιστική Κίνηση Δημοτών Ηρακλείου επιχειρεί να δώσει η ΔΕΠΤΑΗ, υπερασπιζόμενη τις ενέργειες της στο ζήτημα κατασκευής και ολοκλήρωσης του Πολιτιστικού Κέντρου.

Στην ανακοίνωση της η ΔΕΠΤΑΗ αναφέρει πως είχε ζητήσει έλεγχο τόσο σε σχέση με το Πολιτιστικό Κέντρο όσο και σε σχέση με τα οικονομικά της στοιχεία, τονίζοντας πως είναι υπέρ της διαφάνειας και της αποκατάστασης της αλήθειας.

“Για όσα ελέχθησαν σχετικά με τη διαχείριση της κατασκευής του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου και τον έλεγχο της από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ της ΔΕΠΤΑΗ με την Απόφαση 3 του Πρακτικού 276/25-5-2009, αποφάσισε ομόφωνα:

4 Να ζητηθεί για άλλη μια φορά από τον κ. Γ. Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης αρμόδιο για την εποπτεία των ΟΤΑ η διενέργεια του ελέγχου της ΔΕΠΤΑΗ ως ο νόμος ορίζει.

4 Να ζητηθεί από την Οικονομική Επιθεώρηση Κρήτης να αποσταλεί Οικονομικός Επιθεωρητής για να διενεργήσει κατεπείγοντα οικονομικό έλεγχο στην Επιχείρηση.

4 Να ζητηθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ / Γ.Γ.Δ.Ε / Σ.Ε.Δ.Ε, μετά και από την 585/12-5-2009 επιστολή ΔΕΠΤΑΗ, η άμεση διερεύνηση της υπόθεσης επί τόπου του έργου όπως ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ορίζει” αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιχείρησης.

Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρονται τα εξής:

“Στο αίτημα αυτό, ο μεν κ. Γ. Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης όρισε Επιθεωρητές για να διενεργήσουν τον έλεγχο στην Επιχείρηση, το δε ΣΕΔΕ με το 222/17-6-2009 έγγραφο του, που παρατίθεται επίσης συνημμένο και συνετάγη από τον γνωστό Επιθεωρητή κ. Αλεξάκη, δήλωσε αδυναμία ελέγχου στο έργο.

Την 24η Δεκεμβρίου 2009 ο κ. Επιθεωρητής επανήλθε και με έγγραφο που συνετάγη από τον ίδιο, το ΣΕΔΕ προτείνει προς τον κ. Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, τον έλεγχο του Έργου. Στο έγγραφο αυτό, η ΔΕΠΤΑΗ θα απαντήσει αρμοδίως τις επόμενες μέρες, παρά το γεγονός ότι δεν περιέχει κανένα απολύτως νεότερο στοιχείο και απλά αρκείται στο να επαναλαμβάνει αβάσιμες και μονομερείς απόψεις που έχουν ήδη απαντηθεί διεξοδικά από τη ΔΕΠΤΑΗ. Η ΔΕΠΤΑΗ εκφράζει την ικανοποίησή της που επιτέλους εισακούστηκε και από το ΣΕΔΕ το αίτημα της για επιθεώρηση του έργου μετά από πάροδο έξι μηνών. Η ΔΕΠΤΑΗ επιζητά να πραγματοποιηθεί και αυτός ο έλεγχος στο έργο, για να λάμψει για μια ακόμη φορά η αλήθεια σε σχέση με τη διαχείριση του, αλλά και για να δοθεί μία ακόμη αποστομωτική απάντηση στους επί σκοπώ και διαχρονικά συκοφάντες έτσι ώστε να

αποκαλυφθούν στους Ηρακλειώτες και αυτοί και οι πραγματικές προθέσεις τους.

Ελπίζουμε όμως και προσδοκούμε ο παραπάνω έλεγχος να πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος του έργου και τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου, γιατί όπως ο κάθε πολίτης μπορεί να δει οι ρυθμοί ολοκλήρωσης των εργασιών είναι ιδιαίτερα γρήγοροι. Οι ρυθμοί αυτοί αποτελούν και την απάντηση μας σε αυτούς που όχι ηθελημένα πιστεύουμε, επιχειρούν να φρενάρουν την αποπεράτωση του και είναι ευτυχώς οι μόνοι που βλέπουν ότι το έργο «βάλτωσε» μέσα στο 2009. Κλείνοντας θα πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν είναι τυχαίος ο χρόνος και η αφορμή που επελέγησαν για τη σημερινή συνέντευξη, αφού τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου εκδικάζεται στο μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου η αγωγή του απολυθέντος προηγούμενου τεχνικού Διευθυντή κατά της ΔΕΠΤΑΗ. Δική μας όμως θέση είναι ότι αρμόδιος για να αποφανθεί για αυτό, είναι μόνο η Ελληνική Δικαιοσύνη, απερίσπαστη και πέρα από «αυτοκλήτους μάρτυρες»”.