ΠΑΤΡΙΣ :: Κρήτη :: Τοπικά Νέα :: Εμφάνιση άρθρου
Τοπικά Νέα Συνεντεύξεις Στήλες Προεκτάσεις Έρευνες
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Νέες σκληρές καταγγελίες για το Πολιτιστικό Κέντρο
Από τον Στ. Ορφανό μετά το 3ο πόρισμα επιθεωρητών

Με νέες καταγγελίες για το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου επανέρχεται ο επικεφαλής της “Αγωνιστικής Κίνησης Δημοτών”, Στέλιος Ορφανός, μετά την ανακοίνωση του 3ου Πορίσματος από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιων Εργων.

Ο κ. Ορφανός καταγγέλλει υπερκοστολογημένες δαπάνες στην κατασκευή του Πολιτιστικού, “περίεργες” δημοπρατήσεις εξοπλισμών, αλλά και προσπάθεια για λειτουργία του Πολιτιστικού με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο επικεφαλής της παράταξης Στέλιος Ορφανός, παρουσιάζεται μία εικόνα όπου η δημοτική Αρχή, όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται για την ολοκλήρωση των εργασιών στο Πολιτιστικό Κέντρο, αλλά προχωρά παράλληλα και σε ενέργειες που εκτινάσσουν το κόστος κατασκευής, εξαιτίας ηθελημένα υπερκοστολογημένων εργασιών.

Η Αγωνιστική Κίνηση Δημοτών Ηράκλειου παράλληλα, υποστηρίζει πως από το 3ο πόρισμα των Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων προκύπτει ότι η διαχείριση του Δήμου ήταν ιδιαίτερα επιζήμια, καθώς ουσιαστικά νομιμοποιήθηκαν “υπερσυμβατικές” υποχρεώσεις του εργολάβου.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις μάλιστα του κ. Ορφανού, αναφέρεται ότι για τα θέματα που σχετίζονται με το Πολιτιστικό Κέντρο δεν έγινε η παραμικρή συζήτηση μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Ο κ. Ορφανός τονίζει επίσης πως η δημοτική Αρχή σχεδιάζει δημοπράτηση εξοπλισμού ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και εισηγήσεις για λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου.Πόρισμα“Καταπέλτης” για την δημοτική Αρχή, είναι σύμφωνα με τον κ. Ορφανό το 3ο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιων έργων για την κατασκευή του Πολιτιστικού.

Όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, μέσα από το πόρισμα “τεκμηριώνεται κατηγορηματικά ότι ο προηγούμενος Τεχνικός Διευθυντής υπερασπίστηκε τα συμφέροντα του Δήμου απέναντι σε απαράδεκτες απαιτήσεις του εργολάβου, ενώ η νέα διοίκηση που τον αντικατέστησε μετά την απόλυσή του, αποδέχτηκε ότι ζητούσε ο εργολάβος”.

Όπως τονίζει επίσης ο κ. Ορφανός, το πόρισμα “αναφέρεται πιο αναλυτικά στις ισχυρές ενδείξεις επιζήμιας διαχείρισης για το Δήμο, αφού μια σειρά συμβατικές υποχρεώσεις του εργολάβου χαρακτηρίστηκαν ως «υπερσυμβατικές» και πληρώθηκαν έξτρα”.

“Το πόρισμα υπενθυμίζει ότι είναι γνωμοδοτικού χαρακτήρα και ότι η ευθύνη λήψης μέτρων και αποφάσεων αφορά στις πολιτικές και δικαστικές αρχές” τονίζει ο κ. Ορφανός, προσθέτοντας:

“Το γεγονός επιβεβαιώνει με τον πιο δραματικό τρόπο ότι ο ρόλος των όποιων οργάνων ελέγχου και επιθεωρήσεων είναι εντελώς περιορισμένος. Από την άλλη επιβεβαιώνει ότι η έλλειψη διαφάνειας και η συγκάλυψη των διαπλεκόμενων συμφερόντων δεν είναι θέμα δομών, μηχανισμών και οργάνων, αλλά συνδέεται πρώτα και κύρια με το περιεχόμενο και τον προσανατολισμό της πολιτικής που εφαρμόζεται”.

Η δημοτική παράταξη ζητά από τον Εισαγγελέα να επέμβει στο όλο θέμα, αλλά και από τον δήμο να αφαιρέσει τις αρμοδιότητες διαχείρισης εργασιών του Πολιτιστικού Κέντρου, από την ΔΕΠΤΑΗ.

Προσοχή! Αυτό το άρθρο έχει συνέχειες ...
Παρακαλώ χρησιμοποιείστε τα παρακάτω links για να τις διαβάσετε.

Νέες καταγγελίες και πόρισμα για το Πολιτιστικό
Νέες σκληρές καταγγελίες για το Πολιτιστικό Κέντρο
“Ζήτησαν έλεγχο για τα μάτια του κόσμου”
Aπαντήσεις με αιχμές από την ΔΕΠΤΑΗ
Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
15/1/2010

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions