ΠΑΤΡΙΣ :: Κρήτη :: Τοπικά Νέα :: Εμφάνιση άρθρου
Τοπικά Νέα Συνεντεύξεις Στήλες Προεκτάσεις Έρευνες
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη των Τειχών
ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Του Γιάννη Ζωράκη

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα που η Πύλη Παντοκράτορα παραμένει ανοιχτή, ενώ οι δημότες και επισκέπτες της πόλης μπορούν να παραβρίσκονται στον χώρο της Πύλης από τις 8.30 το πρωί ως και τις 3.00 το μεσημέρι

Πριν το καλοκαίρι αναμένεται να δρομολογηθούν οι εξελίξεις σε σχέση με την συνολική ανάδειξη των Ενετικών Τειχών, στοών και χαμηλών πλατειών του Ηρακλείου.

Η δημοτική Αρχή πλέον κινείται αρκετά δυναμικά προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, οριοθετώντας τον χρόνο έναρξης του συγκεκριμένου έργου, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Όπως ενημερώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κώστας Μαμουλάκης, ήδη βρίσκονται στην τελική φάση επεξεργασίας οι διαδικασίες προκήρυξης πλήρους αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, με στόχο την ανάδειξη και επανάχρηση των Ενετικών Τειχών και ευρύτερα των Ενετικών μνημείων της πόλης. Ταυτόχρονα, έχει ανατεθεί σε ειδικό μελετητικό γραφείο, η μελέτη για την συνολική αποτύπωση του μνημείου Ενετικών Τειχών.

“Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο το οποίο προχωρά με γοργούς ρυθμούς” τονίζει με δηλώσεις του στην “Π” ο κ. Μαμουλάκης, επαναλαμβάνοντας πως πρωταρχικός στόχος της δημοτικής Αρχής είναι η πλήρης ανάδειξη του μεγαλύτερου οχυρωματικού έργου της Μεσογείου και η απόδοση του στους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτού του στόχου ανοιχτή παρέμενε η Πύλη του Παντοκράτορα, τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες, προκειμένου να την επισκεφθεί το κοινό. Η Πύλη, παρέμεινε προσωρινά ανοιχτή για το κοινό σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του δήμου, αλλά λόγω των προβλημάτων στατικότητας που αντιμετωπίζει κλείνει προς το παρόν, έως ότου υλοποιηθούν οι απαιτούμενες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης.

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα που η Πύλη παραμένει ανοιχτή, ενώ οι δημότες και επισκέπτες της πόλης μπορούν να παραβρίσκονται στον χώρο της Πύλης από τις 8.30 το πρωί ως και τις 3.00 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται πως ενώ αρκετός ήταν ο κόσμος που επισκέφθηκε την Πύλη το τελευταίο δεκαπενθήμερο προκειμένου να ενημερωθεί για την ιστορία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Στο πλαίσιο αυτό, ειδικά ενημερωτικά φυλλάδια διανέμονταν από στελέχη του Γραφείου Ενετικών Τειχών.

Την προτεραιότητα του δήμου Ηρακλείου στον τομέα στερέωσης και αποκατάστασης της σημαντικότατης για την ιστορία της πόλης Πύλης, υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης. Ο κ. Κουράκης, επανέλαβε για μία ακόμη φορά την επιδίωξη του δήμου να αποδώσει όλες τις Πύλες και τις χαμηλές πλατείες στους πολίτες για πολιτιστικές και άλλες χρήσεις, τονίζοντας μάλιστα πως ο δήμος Ηρακλείου βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα προς αυτή την κατεύθυνση.

Για μία ακόμη φορά ο δήμαρχος Ηράκλειου, υπενθύμισε πως από πλευράς δήμου και των αρμόδιων υπηρεσιών έχουν υποβληθεί οι απαραίτητες μελέτες αποκατάστασης προς το υπουργείο Πολιτισμού. Ο κ. Κουράκης εξέφρασε παράλληλα την αισιοδοξία του πως το αρμόδιο υπουργείο θα μπορέσει γρήγορα να ανταποκριθεί, προκειμένου να αποκατασταθεί το μεγάλης ιστορικής σημασίας μνημείο για το Ηράκλειο, την Κρήτη, αλλά και ολόκληρη την Μεσόγειο.

Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
29/5/2009

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions