ΠΑΤΡΙΣ :: Προεκτάσεις :: Εμφάνιση άρθρου
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Μοχιανοί ποιητές...
ΣΟΒΑΡΑ ΚΙ ΑΣΤΕΙΑ

Του Κ. Παπουτσάκη

Στο Μοχό, επειδή τρώμε πολλά ...κουκιά, φαίνεται πως μετουσιώνονται σε... πνεύμα! Δεν εξηγείται αλλιώς, που βγαίνουνε τόσοι πολλοί διανοούμενοι, στο χαστές και ποιητές, όπως ο Ηρακλής Βουλγαράκης στην ποίηση με πανελλήνιες βραβεύσεις, ο Γιάννης Διαμαντάκης, ο Γεώργιος Φρουδαράκης και άλλοι.

Σήμερα έχω τη χαρά, να σας παρουσιάσω το βιβλίο του Γιάννη Διαμαντάκη, με τίτλο: “ΘΥΕΛΛΟΠΟΡΟΣ”.

...Άλλο να κάνεις ποίηση από μεράκι, ανάγκη, διαφυγή, ευαισθησία που ωθεί στην απογείωση, κι άλλο από ¨ΚΟΧΛΑΣΜΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ”...

Ο Γιάννης Διαμαντάκης, βγάζει σε κάθε του φράση ένα “ΓΙΑΤΙ;”, ενίοτε και μια “ΘΕΜΙΤΗ ΟΡΓΗ”, αφού ο τελεολογικός του κόσμος, προσκρούει κατά τρόπο οδυνηρό στη νάρκωση της Συλλογικής Συνείδησης.

Ξερνά κάτω από τις ανάλογες ναυτίες κα καταγράφει ευλαβικά, πονετικά, τις γενεσιουργές αιτίες, προσπαθώντας να προτείνει διεξόδους. Εν κατακλείδι, είναι ένας “ΠΑΣΧΩΝ ΠΟΙΗΤΗΣ” και “ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ”.

Τα δυο τούτα μεγέθη, συγκρούονται στην ανήσυχη ψυχή του και παράγουν την λάβα που ζωγραφίζει το “Γιατί;” που λέγαμε... Ο Καρυωτάκης και ο Καζαντζάκης σε μια περίεργη σύνθεση στην ποιητική τους αγωνία, αφήνουν το στίγμα τους στον αναγνώστη ανάγλυφα.

Από τις ποιητικές του ακροβασίες, αισθάνεσαι να οδηγείσαι σε πιο ανθρώπινες ατραπούς, νιώθοντας παράλληλα αναταράξεις στη συνείδηση. Είναι μια πορεία σε απόκρημνες βουνοκορφές που σε κάνει να “μυρίζεις” τα αρώματα του προσδοκώμενου κάμπου. Όπου “κάμπος” εστί το όραμα!..

Ο σκοπός της πορείας που μυρίζει ιδρώτα εκλεκτής Αγωνίας!... (Η κριτική είναι από το Γιώργο Φρουδαράκη).

Αλλά επειδή τα λόγια είναι... λόγια και η πραγματικότητα φαίνεται στην πράξη, θα σας διαβάσω ένα από τα ποιήματα, να βγάλετε εσείς το συμπέρασμα μονάχοι:

Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
10/3/2009

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


ΕλαχιστοποίησηΣχετικά Forums
Δεν υπάρχουν σχετικά forums
Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions