ΠΑΤΡΙΣ :: Κρήτη :: Τοπικά Νέα :: Εμφάνιση άρθρου
Τοπικά Νέα Συνεντεύξεις Στήλες Προεκτάσεις Έρευνες
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Στην ευθύνη του δήμου το Παγκρήτιο

Του Κώστα Μπογδανίδη

Στο δήμο Ηρακλείου το Παγκρήτιο Στάδιο

Επιτέλους, υπογράφηκε η προγραμματική συμφωνία


Χρειάστηκε να περάσουν 4 χρόνια για να…συμφωνήσουν ένας δήμαρχος και…2-3 υπουργοί στην χρήση και λειτουργία του Παγκρητίου Σταδίου! Το Σάββατο το πρωί μετά από συζητήσεις, διαπραγματεύσεις, υπαναχωρήσεις για να περάσει στο Στάδιο σε…λαϊκή χρήση υπεγράφη η προγραμματική συμφωνία παραχώρησης του σταδίου στο δήμο.

Τώρα βέβαια αρχίζουν τα δύσκολα. Διότι πρέπει ο δήμος Ηρακλείου να αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει αυτό το τεράστιο μέγεθος και ταυτόχρονα να είναι συνεπής η Πολιτεία στις δεσμεύσεις της.

«Μετά από μια μακρά και επίπονη σε πολλές περιπτώσεις διαδικασία ξεπεράσαμε με καλόπιστο διάλογο σημαντικά προβλήματα.

Και φτάσαμε σήμερα στην ευχάριστη θέση να παραδίδουμε στον Κρητικό λαό ένα στάδιο στολίδι για ολόκληρη τη μεγαλόνησο. Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες συνθήκες που κάνουν βιώσιμη τη λειτουργία του Σταδίου όχι μόνο σήμερα αλλά και στο μέλλον» είπε ο κ.Λιάπης στην τελετή παράδοσης του Παγκρητίου.

’Το Στάδιο επιτέλους θα ανοίξει για τους πολίτες με όρους κοινωνίας, όρους αθλητισμού και πολιτισμού. Ο Δήμος Ηρακλείου έχει προετοιμασθεί κατάλληλα και είναι έτοιμος να παραλάβει τις υποδομές του Παγκρητίου Σταδίου και να τις μετατρέψει, σε συνεργασία με τους φορείς που καλλιεργούν τον αθλητισμό και πολιτισμό, σε κύτταρο και κυψέλη ανάπτυξης αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων για τους πολίτες κάθε ηλικίας’ ‘απάντησε’ από την πλευρά του ο δήμαρχος κ.Κουράκης που υποσχέθηκε ότι το Παγκρήτιο θα αφορά όλο τον κόσμο.

Για τον κ.Λιάπη πάντως είναι έμπρακτη η στήριξη για τη ‘μετατροπή του σταδίου σ ένα πόλο έλξης και ανάπτυξης που φέρνει ποιότητα στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Αυτός είναι εξάλλου και ο πυρήνας της πολιτικής μας στο Υπουργείο Πολιτισμού»

Ο κ.Λιάπης είπε ότι η παράδοση του Σταδίου διαψεύδει τις Κασσάνδρες που προέβλεπαν ότι οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις θα μαραζώσουν και θα εγκαταλειφθούν. Το Παγκρήτιο, όπως και οι άλλες Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις αξιοποιούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Από τη μια να βοηθήσουν τις τοπικές κοινωνίες να αναπτυχθούν και από την άλλη - όπου αυτό είναι εφικτό να παραδοθούν στους Δήμους για αξιοποίησή τους προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Η Πολιτεία δεν σταματά όμως αυτό. Εξασφαλίζει τη

βιωσιμότητα του εγχειρήματος με τη χρηματοδότηση για τη συντήρηση του μέχρι το 2011, όπως προβλέπεται στην προγραμματική σύμβαση που υπογράφουμε σήμερα.

Καλύπτουμε το κόστος λειτουργίας, φύλαξης και καθαριότητας.

Χρηματοδοτούμε αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα στο Δήμο, όπως επίσης το διαρκή εκσυγχρονισμό του αθλητικού εξοπλισμού και την αποκατάσταση των όποιων μελλοντικών ζημιών»

Προανήγγγειλε ότι με βάση αυτό το μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης του Παγκρητίου προχωρούν ανάλογα σε ακόμη δύο περιφερειακά στάδια: Το Παμπελοποννησιακό και το Πανθεσσαλικό. Πρωτοποριακή χαρακτήρισε τη συμφωνία ο περιφερειάρχης κ.Τσόκας που σημείωσε:

“Το Παγκρήτιο Στάδιο, ένας από τους πλέον σύγχρονους αθλητικούς πόλους της χώρας, μέσα από τη χρήση που προβλέπεται, θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες ερασιτεχνικών και επαγγελματικών αθλητικών σωματίων καθώς βέβαια και της νεολαίας.

Παράλληλα η δυνατότητα ανάπτυξης ενός πρότυπου πολυχώρου με χρήσεις εκθεσιακών, συνεδριακών, πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων όχι μόνο καθιστά το Παγκρήτιο πολυσήμαντο για κατοίκους και επισκέπτες, αλλά εξασφαλίζει και τη βιωσιμότητα της σημαντικής αυτής Ολυμπιακής εγκατάστασης, χωρίς να επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο”.

Προσοχή! Αυτό το άρθρο έχει συνέχειες ...
Παρακαλώ χρησιμοποιείστε τα παρακάτω links για να τις διαβάσετε.

Στην ευθύνη του δήμου το Παγκρήτιο
H υποδομή του Παγκρητίου
Τι προβλέπει η συμφωνία για την παραχώρηση του σταδίου
Οι υποχρεώσεις υπουργού, δήμου και Ολυμπιακών Ακινήτων
Χρήματα για το λιμάνι υποσχέθηκε ο υπουργός
Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
15/9/2008

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions