ΠΑΤΡΙΣ :: Επιστήμη & Τεχνολογία :: Τεχνολογία :: Εμφάνιση άρθρου
Τεχνολογία Διατροφή Yγεία Περιβάλλον
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Καταγγείλλετε τις παρανομίες στο Ιντερνετ
Ανοικτή γραμμή επικοινωνίας

Η Safeline, η Ελληνική ανοικτή γραμή (hotline) για την καταγγελία εικόνων παιδικής κακομεταχείρισης και άλλου παράνομου περιεχομένου στο Ιντερνετ, ανακοινώνει την έναρξη των εργασιών της.

Η Safeline θα δέχεται τις καταγγελίες του κοινού για δικτυακούς τόπους (websites) και υπηρεσίες νεών (newsgroups) με παράνομο περιεχόμενο. Οι καταγγελίες θα γίνονται μέσω του Ιντερνετ (στην διεύθυνση www.safeline.gr) και μέσω τηλεφώνου (στο τηλέφωνο 210 7474 259).

Η Safeline συστάθηκε στο πλαίσιο του έργου NETWATCH, όπου συμμετέχουν το Τμήμα Ερευνας και Ανάπτυξης της FORTHnet, το Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ), το Ελληνικό Οργανο Αυτορρύθμισης για το περιεχόμενο στο Ιντερνετ (Safenet), και το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ), και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης “Σχέδιο Δράσης για την ασφαλέστερη χρήση του Ιντερνετ”.

Οι ανοικτές γραμμές όπως η Safeline, παίζουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και έχουν ήδη παγιωθεί στα υπόλοιπα κράτη - μέλη. Η Safeline συνεργάζεται με τους φορείς Παροχής Υπηρεσιών Ιντερνετ, το Ακαδημαϊκό Δίκτυο “ΕΔΕΤ” και το Σχολικό Δίκτυο, Ερευνητικό και Πολιτιστικά Ιδρύματα, Ενώσεις Καταναλωτών και την Ελληνική Αστυνομία για τον περιορισμό της ροής του παράνομου περιεχομένου στο Ιντερνετ.

Η Safeline δέχεται καταγγελίες για δικτυακούς τόπους που εσείς βρήκατε στο Ιντερνετ και περιέχουν:

• εικόνες κακομεταχείρισης των παιδιών, οπουδήποτε στον κόσμο

• ρατσιστικό και ξενοφοβικό περιεχόμενο που, κατά την άποψή σας παραβαίνει την ελληνική νομοθεσία.

• άλλο περιεχόμενο, παράνομο, κατά την άποψή σας.

Οι καταγγελίες ταξινομούνται και ανάλογα προωθούνται στο κατάλληλο τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας, σε αντίστοιχες ανοικτές γραμμές στο εξωτερικό, ή στους φορείς παροχής υπηρεσιών Ιντερνετ προς απλή ενημέρωση.

Ο δικτυακός τόπος www.safeline.gr δίνει όλες τις απαραίτητες οδηγίες για την on-line καταγγελία δικτυακού τόπου (website) ή υπηρεσίες νέων (newsgroup).

Επίσης, μέσα από κει, θα μπορούν να ενημερώνονται οι γονείς για πιο ασφαλή περιήγηση στους δικτυακούς χώρους αλλά και για τρόπους προφύλαξης.

Στους στόχους της Safeline συμπεριλαμβάνεται και η συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που ασχολούνται με σχετικά αντικείμενα (όπως π.χ. την προστασία ειδικών ομάδων πληθυσμού) και κοινό σκοπό την καταπολέμηση του παράνομου περιεχόμενου στο Ιντερνετ.

Πληροφορίες:

210 - 747 4259

Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
19/7/2003

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Σχετικά Sites
Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions