Ηλθαν, μάζεψαν στοιχεία, άκουσαν αντιδράσεις κι έφυγαν για να ξανάρθουν με απαντήσεις οι επιστήμονες του ΕΜΠ. “Ηρθαμε για νʼ ακούσουμε, θα απαντήσουμε σε όλα”, δεσμεύτηκε ο πρύτανης κ. Μουτζούρης, ο οποίος αναμένεται ξανά σε ένα μήνα περίπου με την ομάδα του για να δρομολογήσουν τις εξελίξεις. Εμπιστοσύνη από όλες τις πλευρές στη μελέτη του Πολυτεχνείου ζήτησαν οι επιστήμονες.

Oύτε θέλουν νʼ ακούσουν για λιμάνι κοντέινερς στην Αγία Γαλήνη και τον Κόκκινο Πύργο! Κάτοικοι και φορείς χθες υποδέχθηκαν με αρνητικές διαθέσεις τους καθηγητές του Μετσόβιου Πολυτεχνείου που με επικεφαλής τον πρύτανη κ. Μουτζούρη θα εκπονήσουν την μελέτη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Οι καθηγητές του Πολυτεχνείου ενημέρωσαν το νομάρχη και πήγαν να δουν από κοντά την περιοχή, ενώ άκουσαν τις απόψεις των κατοίκων. Σʼ ένα μήνα θα παραδώσουν την μελέτη τους. “Επρεπε να είχε γίνει αυτή η προσπάθεια πριν ένα χρόνο, για να ξέρουμε όλοι μας σήμερα που πάμε”, είπε η νομάρχης κ. Σχοιναράκη στη συνάντηση που είχε μαζί του χθες το πρωί και μάλλον έχει δίκιο. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος τόσο σε σχέση με την περιβαλλοντική μελέτη, όσο και με τις μελέτες βιωσιμότητας. Η κ. Σχοιναράκη πάντως και οι βουλευτές που συμμετείχαν στη συνάντηση δεν ήταν τόσο αρνητικοί όσο φαινόταν αρχικά. Ισως και γιατί το λιμάνι όσο πάει... μετακινείται δυτικότερα προς το Ρέθυμνο. Ετσι εξηγείται και η πιο συναινετική στάση δήμων όπως του Τυμπακίου, των Μοιρών, της Γόρτυνας και η πιο αρνητική στάση άλλων δήμων όπως του Λάμπης που δεν θέλει ούτε να ακούσει για την Αγία Γαλήνη. Μάλιστα το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πάρει ήδη απόφαση ότι δεν δέχεται το λιμάνι και δεν πρόκειται να περιμένει καμία διαδικασία δημοψηφίσματος! Δεν αποκλείεται να δούμε και κανένα εμφύλιο...