Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην πανεπιστημιακή κοινότητα της Κρήτης για την αναθεώρηση του άρθρου 16. ΟΙ σχολές υπολειτουργούν λόγω των καταλήψεων που πραγματοποιούν οι φοιτητές στις περισσότερες από αυτές ενώ την Τετάρτη, αναστέλλεται η λειτουργία του Ιδρύματος, σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση της Συγκλητου.

Στο Ηράκλειο, βρίσκονται υπό κατάληψη, τα τμήματα Χημείας, Επιστήμης Υπολογιστών, Μαθηματικών(ξεκινά αύριο) και Βιολογίας ενώ σήμερα αποφασίζει η γενική συνέλευση του τμήματος Τεχνολογίας Υλικών.

Κατά της κατάληψης, τάχθηκε την περασμένη Παρασκευή η Γ.Σ. του Φυσικού ενώ δεν τέθηκε θέμα κατάληψης στην Ιατρική.

Στο Ρέθυμνο, η γενική συνέλευση όλων των φοιτητικών συλλόγων αποφάσισε συνέχιση της κατάληψης ως τέλος της εβδομάδας. Σημειώνεται ότι σε ορισμένα τμήματα, θα υπάρξει πρόβλημα καθώς έχει αρχίσει ήδη η εξεταστική περίοδος.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι, έχουν αποφασίσει να πάρουν μέρος στην μεγάλη διαδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη στην Αθήνα και για το σκοπό αυτό αναχωρούν σήμερα για την Αθήνα, πολυμελείς αντιπροσωπείες.

Αύριο, ημέρα της κινητοποίησης του Ιδρύματος, θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, εκδήλωση, στις 7 μμ στο φοιτητικό κέντρο, με ομιλητές τον Γιώργο Γραμματικάκη και τους κοσμήτορες των Σχολών.